Марион Котияр се бори за хляба си

Марион Котияр прави много силна Сара

Марион Котияр се бори за хляба си  | StandartNews.com

Френската звезда е с най-силната си роля в "Два дни и една нощ"

Кинокритиците са категорични, че Марион Котияр прави най-силното си и неподправено изпълнение във филма "Два дни и една нощ". В социалнореалистичната драма на Люк и Жан-Пиер Дарден ("Детето") героинята й Сандра има един уикенд, за да спаси работата си. Шефът на малката фабрика, където работи, е предоставил на служителите избор: или някой ще бъде уволнен, или никой няма да получи бонус тази година. Сандра наскоро се е върнала от болнични и затова тя ще бъде уволнената. Профсъюзният представител се опитва да й помогне, като убеждава началниците да организират второ гласуване в понеделник сутринта, но Сандра ще трябва да спечели поне шестима от колегите си на своя страна. Не е лесно да поискаш от някого да се откаже от значителна сума заради теб, особено в тези тежки времена. Крехкото психично състояние на Сандра прави задачата й още по-тежка.

Братя Дарден знаят как да извлекат максимален ефект и влияние от натуралистичните истории. Първоначално "Два дни, една нощ" изглежда леко фалшив. Но скоро се потапяме в ситуацията на Сандра и в затруднението, което тя създава на своите колеги. Сякаш 12 разгневени мъже е изнесен извън заседателната зала и действието се развива на стълбищата, в кухните и холовете. Междувременно грабващата драма повдига изключително уместни въпроси за солидарността, саможертвата и самоуважението. В останалите роли са Оливие Гурме, Фабрицио Ронджоне, Катерин Сали и Кристел Корнил.
През миналата година лентата получи номинации за "Златна палма" в Кан, за приза на публиката на Европейските филмови награди и на фестивала в Чикаго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай