Лео работи по нов филм

Лео работи по нов филм | StandartNews.com

Номинираните за "Оскар" обядваха в "Бевърли Хилтън", защитиха наградите от упреци

Ди Каприо е фаворитът на букмейкърите за златната статуетка, разхожда се с червен конец на ръката

Ако все още не го е направил, Леонардо ди Каприо вече може да разчисти малко място в дома си за първия си "Оскар" за "Завръщането", към който все повече се приближава. Освен че е големият фаворит на букмейкърите, Лео е и най-сигурният победител според редица критици. И макар да се разхожда в Бевърли хилс с червен конец на ръката, актьорът не си губи времето в трескаво очакване на шоуто, което ще се проведе на 28 февруари. Лео беше обявил, че няколко години ще си почива и няма да приема никакви роли, но изглежда не може да стои без работа. Той се е съгласил да участва в "Conquest" ("Завоевание") - по сценарий на съавтора на "Завръщането" Марк Л. Смит. Проектът е на "Парамаунт", но всякакви подробности за него се пазят в дълбока тайна.

Предишните работи на Марк Л. Смит не са толкова добре приети, като например хорър трилърите "Свободни стаи" от 2007-а с Кейт Бекинсейл или "Мъченици", който има тотално ниската оценка 3,7 в сайта за кино imdb. Все пак "Завръщането" е доказателство за таланта му. Макар филмът да е по романа на Майкъл Пунке, сценарият сериозно се различава от книгата.
Смит също пише и текста за "Collider" ("Колайдер") на младия британски режисьор и актьор Едгар Райт и адаптацията на известната видеоигра "Ghost Recon" ("Призрачен екип"), която пък е по идея на Том Кланси.

Междувременно тазгодишните номинирани за оскари се събраха в понеделник вечер на традиционния официален обяд в хотел "Бевърли Хилтън". Събитието се провежда за 35-и път и е предназначено "да отпразнува невероятното постижение да бъдеш номиниран за най-престижната кинонаграда", както го определят организаторите. Дейвид Хил, един от продуценти на шоуто, заяви, че наградите тази година ще бъдат по-разнообразни от всякога въпреки липсата на цветнокожи в актьорските категории. Хил и колегата му Реджиналд Хъдлин работят от половин година в името на интеграцията, но подчертаха, че отличията бяха помрачени през последния месец с исканията за техния бойкот. "Тази година има слон в стаята. Ще помоля този слон да напусне", обърна се към присъстващите Черил Буун Айзъкс, цветнокожата дама президент на Академията.
На обяда присъстваха 15 от 20-те актьори, които се целят в статуетката, включително Дженифър Лорънс, Леонардо ди Каприо и Мат Деймън. Бяха и всичките петима номинирани режисьори, от които според критиците с най-големи шансове са Джордж Милър за "Лудият Макс: Пътят на яростта" и победителят на наградите на режисьорите от събота вечер Алехандро Гонзалес Иняриту. На обяда не се появиха Кейт Бланшет, Майкъл Фасбендер, Том Харди, Марк Райлънс и Кейт Уинслет, които този сезон стоят по-встрани от светлината на прожекторите.

Изглежда организаторите се опитват да заложат на разнообразието и затова най-касовите продуценти бяха сложени да седят до гримьори, а звездата Мат Деймън - до претендентите за чуждестранен филм. Повечето от присъстващите коментираха темата за расовото неравенство и други форми на нетолерантност. Силвестър Сталоун, номиниран за поддържаща роля за емблематичния си герой Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион", разказа, че се е консултирал с режисьора Райън Куглър, също цветнокож, дали да бойкотира наградите. Подчертавайки, че той е причината за неговата номинация, Слай допълни: "Казах му, че ако той иска да дойда, ще го направя, ако ли не - няма. Но той заяви твърдо: "Ние искаме да отидеш!" Ето такъв човек е Райън Куглър! Вярвам, че нещата ще се променят - това е просто въпрос на време и на нов начин на мислене. В крайна сметка всеки талант се издига до върха."

Джордж Милър пък коментира, че разнообразието зависи от сюжетната линия. "Ако историята го оправдава, разбира се, че трябва да има многоликост", каза той. Рейчъл Макадамс, номинирана за поддържаща роля за "Спотлайт", засегна темата за жените в Холивуд. "Съгласих се да участвам във филма, защото героинята ми е единствената дама в мъжкия екип. Но тя винаги се е чувствала равна, неразделна част от отбора и винаги е била третирана по този начин", каза Макадамс. "Спотлайт", който е с големи шансове в категорията за най-добър филм, разказва удивителната истинска история за отличения с награда "Пулицър" екип "Спотлайт" от разследващи журналисти на вестник "Бостън глоуб", който през 2002 г. шокира града и света с разкритията си, че католическата църква систематично е прикривала многобройни случаи на педофилия с участието на над 70 местни свещеници.

Еди Редмейн, миналогодишният носител на статуетката за главна роля, насочи разговора към транссексуалните. Актьорът е претендент с "Момичето от Дания", където той прави много силно превъплъщение в първия в света мъж, сменил пола си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай