Кустурица и Моника Белучи хванати за ръце

Кустурица и Моника Белучи хванати за ръце  | StandartNews.com

Един дългоочакван тандем мина по червения килим във Венеция. Балканският кино гуру Емир Кустурица хвана за ръка иконата Моника Белучи и събра погледите на папараци и фенове от цял свят. В града на каналите те представиха филма на босненеца "На Млечния път".

Италианката отново показа, че красотата й е неостаряваща и накара мъжете да въздишат по нея с онази настъпателност на ухажорите от "Малена", които бяха готови вкупом да поднесат запалка към цигарата й на секундата. Моника мина по червения килим с изящна рокля, която подчертаваше фигурата й и деликатно разкриваше глезените, а усмивката не слизаше от лицето й. Кустурица пък също бе елегантен с класически черен костюм, доколкото всъщност е възможно бунтар от неговата класа да излъчва елегантност.

"На Млечния път" разказва за забранената любов по време на войната в Босна. Лентата представя живота на млекар, който всеки ден прекосява фронтовата линия на магаре и между куршумите, за да отнесе ценната си стока на войниците. Той вижда добро бъдеще пред себе си със спестените пари и с любовта на красива селянка. Ненадейно обаче тайнствена италианка преобръща живота му - Моника. "Това е модерна приказка за красотата и интензивните светове на човека", коментира режисьорът. Белучи пък е трябвало да научи доста добре сръбски, за да се справи с ролята. "Любовта, за която разказва филма, резонира с моята представа за света на чувствата. Героите нямат какво да губят, вече не са млади, но все още вярват в любовта и нейните магически сили. Впрочем аз мисля така: че сексуалността е въпрос на енергия, а не на годините", заяви красивата актриса. Моника наскоро каза, че вече изобщо не се изживява като секс символ, а слага на първо място семейството. "Именно излъчването й за зрялост е онова, което привлича мъжете в нея. Белучи е една от малкото световни звезди, които не се стараят да крият годините си с хирургически интервенции. В свят на фалш тя е единствената, успяла да запази естествения си блясък", хвалят я в нета.

През 2013 г. Моника се раздели след 14 г. брак с френския актьор Венсан Касел. Кустурица пък е женен за продуцентката Мая Мандич, имат син Стрибор и дъщеря Дуня, която е сценарист на новия му филм. Това е шумното завръщане на емблематичния режисьор след 9-годишно мълчание. Той вече е носител на "Златна палма" с легендарния "Ъндърграунд".

Първите отзиви на критиката обаче не бяха съвсем великодушни. "Така и не става ясно какво кара Белучи, играеща фатална жена, да хареса млекарят, в който се превъплъщава Емир. Някои неща, които има в сценария, така и не могат да се почувстват на екран. Въпреки всичко филмът ще се хареса на всички, които харесват вече създадената от Кустурица вселена на "Ъндърграунд", "Циганско лято" и много други", пишат от screendaily.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай