Кръв от САЩ се лее в "Откраднат живот"

Кръв от САЩ се лее в "Откраднат живот" | StandartNews.com

От септември гледаме 39 серии от втория сезон

Тишина! Камера! Над операционната маса се потят д-р Калин Генадиев (Димо Алексиев) и д-р Владов 0(Александър Димов). В преддверието на залата Радина Думанян (д-р Биляна Захариева) следи заснемането на сцената със слушалки на уши, гледайки в монитор. На метър и половина от нея, пред по-големия екран е режисьорът Павел Веснаков. Това са последните часове от първата част на снимките на втория сезон на хитовия сериал "Откраднат живот", който феновете ще гледат през септември. Екипът приключи работа на 13 юли и ще се събере отново в края на август. Дотогава актьори, сценаристи, гримьори, асистенти ще отдъхват. Никой не разкрива как ще се развият отношенията между героите им и какви обрати ще претърпят.

Предстоящото лято е и основна тема между снимките. В паузите и между дублите на терена ври и кипи от добро настроение. Пред камерите обаче кипи трескав труд. Лежащата на операционната маса актриса

репетира как и докъде да погълне тръбата за интубация

"Отвори си устата. Ще трябва да я захапеш", смеят се кинаджиите и се суетят около "пациентката". На метри от тях е и лекар от Александровска болница, който следи медицинските ситуации да са максимално достоверни. Всъщност актьорите репетират първо с него, за да боравят правилно медицинската терминология. "За да не измислят някоя нова болест", казват с усмивка от екипа.
"Трябва да бъдеш със затворени очи, ще сложим и марли", продължават да обясняват асистентите на лежащата на операционната маса. През това време гримьорката пристига с медицинско легенче със свински черва, които отгоре са боядисани със специална реквизитна червена боя от САЩ, която се използва за кръв. Жената топи четка за зъби в легенчето и пръска пръстите на ръкавиците на д-р Владов. Консултиращият лекар съветва: "Пациентката" да обърне ръцете си с дланите нагоре, за да не се вижда маникюра й. Тъй като героинята играе тежко болна жена и не би трябвало да има време да поддържа ноктите си. "Айде, че след малко ще изям тези черва", казва някой в залата. Екипът избухва в смях и продължава снимките.
Всъщност болница "Свети Кирил", в която се развива основно действието, е сгушена в полите на Витоша - до Киноцентъра в Бояна. Допреди няколко години това е била сградата на Кодак, в която са се проявявали филмовите ленти. С навлизането на цифровите камери обаче нуждата от подобна лаборатория отпадна. Сградата се е оказала подходяща да бъде преобразена в болница, в която ще кипят страсти в "Откраднат живот". А пред нея са паркирани две линейки, които екипът използва за снимките.
Зад кулисите е забавно,

летят шеги и това е част от "концентрацията"

на целия екип, който работи на бързи обороти. Снима се по 12 часа на ден. Част от актьорите пристигат още в 6,30 и след бърз грим започват. Два екипа се трудят шест дни в седмицата. За десет дни "произвеждат" по 6 епизода.
Актьорите са категорични, че са си паснали от самото начало и затова работят заедно с лекота. Признават, че имат и доста комични и трудни моменти. Продуцентите купуват свински черва и дроб, които "хирурзите" използват вместо човешки. По време на една от сцените асистентите вкарали тарелка с карантиите в операционната. "Не знам къде са я държали преди това, но зверски миришеше на мърша, беше ужасно. Добре че бях с маска. Но започна да ми се гади", разказва Радина Думанян. Тогава с колегите бързали да заснемат сцената, за да излязат от залата заради вонящите черва и дроб. Колежката й Дария Симеонова, която играе пиарката на "Свети Кирил" Наталия, пък обяснява, че между снимките екипът има игра - удрят се по гърба след специален сигнал с кръгче от пръсти.
Декорът в болница "Свети Кирил" няма да бъде променян за втория сезон. Болничните стаи са същите, каквито ги познават зрителите. От септември гледаме 39 серии. Същият е и кабинетът на професор Генадиев. Именно в него Стоян Алексиев, шефът на "Свети Кирил", обича да се усамотява и да учи текста си. На последния етаж на болницата са апартаментите на двамата Генадиеви. Квартирата на Миро и д-р Александър Василев са на друго място в София.
В следващия близо месец и половина в болница "Свети Кирил" няма да влиза никой, тъй като екипът излезе в лятна почивка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай