Комиксови герои завладяват киното

Комиксови герои завладяват киното | StandartNews.com

Бенедикт Къмбербач е Доктор Стрейндж, Чанинг Тейтъм е Гамбит

Киното напоследък го беше ударило на библейски сюжети за Ной и Мойсей и темата за Втората световна война - "Игра на кодове" с Бенедикт Къмбербач, "Ярост" с Брад Пит и "Несломен" - новата режисьорска работа на съпругата му Анджелина Джоли. Но сега настъпи часът на комиксовите герои. Ясно е, че няма как да се правят до безкрай продължение на ярки персонажи като Батман, Спайдърмен и на преден план излизат по-малко познати, но също така характерни и вълнуващи образи.

През последната седмица киноманите и почитателите на рисуваните истории бяха развълнувани от новината за превъплъщението на британския талант Бенедикт Къмбербач в Доктор Стрейндж и на любимеца на девойките Чанинг Тейтъм като Гамбит - и двамата герои на "Марвел".

Къмбербач, който се хвърля от роля в роля със скоростта на светлината и трудно можеш да му следиш спатиите, по този повод коментира: "В "Maрвел" са много силни в това да изваждат обикновени комикс герои и да ги превръщат в екранни богове. Това е много различно, астрално пространство. Наистина съм развълнуван от работата с режисьора Скот Дериксън,

чието въображение е безкрайно

и от всички момичета и момчета в студиото, които знаят какво правят. Преди това обаче имам някои неща за вършене. Трябва да направя тази малка сценична продукция на Хамлет през лятото, както и специален епизод на "Шерлок".
Премиерната дата на "Доктор Стрейдж" е 4 ноември 2016 г. Историята е за Стивън Стрейндж - брилянтен, но арогантен неврохирург, чиято кариера е опропастена след инцидент, който наранява ръцете му. Магьосникът, познат като Древния, го взима под крилото си и го обучава как да спасява света.

Преди това в киносалоните ще се завъртят историите на други рисувани любими герои "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" - на 1 май тази година, "Човекът мравка" - на 17 юли, "Капитан Америка: Гражданска война", - излиза на 6 май 2016 г.
Втората част на "Отмъстителите" отново събира Железния човек, Капитан Америка, Тор, Хълк, Черната вдовица и Ястребово око за епична битка.

Съдбата на планетата виси на косъм

Когато се появява злодеят Ултрон, от Отмъстителите зависи да го спрат, за да не осъществи ужасния си план.
Според някои издания вече вървят залози дали Човекът мравка (Антмен), новата комиксова екранизация на "Марвел", няма да се окаже пълен провал. Съсценаристът Пол Ръд, участвал в "Приятели" и редица кинокомедии, е в ролята на мошеника Скот Ланг, който облича костюма на Човека мравка с помощта на своя ментор д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и придобива невероятната си способност да се смалява, но силата му да расте. Партнира им Еванджелин Лили ("Хобит: Битката на петте армии", сериала "Изгубени") като дъщерята на учения - Хоуп Пим.

"Капитан Америка: гражданска война" е като продължение на "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", но героите ще се занимават с това как да регулират човешките суперсили. Ще настъпи разделение сред редиците на Отмъстителите -едните ще застанат на страната на Железния човек, а другите зад Капитан Америка. Ще видим епична битка между бившите съюзници.

Още един красавец със суперсили се готви за подвизи на големия екран. От компанията 20th Century Fox обявиха, че "X-мен: Апокалипсис" ще се появи през 2016 г., като с това несъмнено събудиха вниманието и интереса на феновете. Филмът ще разказва за комиксовия герой на "Марвел" Гамбит, а главната роля е поверена на Чанинг Тейтъм. Образът на Гамбит беше представен за пръв път в "X-мен: Върколак" и бе изигран от Тейлър Кич, но във филма бяха пропуснати някои съществени характеристики на персонажа, например акцентът му. Като всички образи в "X-мен", Гамбит също е мутант - той контролира кинетичната енергия чрез допир. Използвайки тесте карти, които са негова запазена марка, той контролира предметите и може да ги кара дори да експлодират. Изключително ловък и добре владеещ бойните изкуства, Гамбит е чаровен и с лекота събужда интереса на жените. Премиерната дата на филма е насрочена за 7 октомври 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай