Кери Уошингтън върти любов с президента на САЩ

Кери Уошингтън върти любов с президента на САЩ | StandartNews.com

Хитовият сериал "Скандал" тръгва по Нова във вторник

Тя е бивш медиен съветник на американския президент и познава политическите игри на най-високо ниво. След като напуска Белия дом, създава собствена агенция за справяне с кризисни ситуации, като всеотдайно се грижи за безупречния имидж на най-влиятелните люде. И докато със замах спасява репутацията на другите, Оливия Поуп едва успява да опази своята голяма тайна - любовната й афера с президента на САЩ. Така пикантно започва хитовият сериал "Скандал", който ще се завърти по Нова от 27 януари.

Кери Уошингтън е звездата в поредицата на ABC. Тя обра овациите на критиката с участието й във филми като "Рей", "Мистър и мисис Смит", "Джанго без окови". Ролята в политическия трилър "Скандал" й носи не само голяма популярност, но и номинация за "Еми". Образът на героинята й Оливия Поуп черпи вдъхновение от реална личност - Джуди Смит, спечелила си славата на всепризнат кризисен мениджър. Именно Джуди Смит потушава нестихващите скандали след аферата на Моника Люински и президента Бил Клинтън.

"Скандал" е първият от близо четири десетилетия американски сериал, в който главната роля е поверена на чернокожа актриса. Продуцент на поредицата е Шонда Раймс, която стои зад хитовите заглавия "Анатомията на Грей" и "Частна практика". "Предложението за главната роля звучеше като предложение за пост в Белия дом, само че по-настоятелно", смее се Уошингтън. И добавя: "Ако президентът беше изигран от чернокож мъж, нямаше да се съглася да участвам". Актрисата не крие, че се е колебала, преди да приеме ролята, защото не е искала да има нищо, което по някакъв начин би могло да компрометира отношенията й с президента или пък да се асоциира с управлението на Барак Обама. Уошингтън обаче категорично успява да си спечели симпатиите на първата дама Мишел Обама, която публично изразява положителното си отношение към актрисата.

"Сериалът разказва за истинската любов. Грешка ли е да си с човека, когото обичаш, и правилно ли е да се омъжиш поради користни причини? Според мен поредицата задава именно тези въпроси - колко е важно да обичаш", подчертава Кери. В актьорския състав са още Гилермо Диас, Мери Остроу, Тони Голдуин, Джеф Пери. Първият сезон бележи изключителен успех и следват снимките на още три. По време на последния Кери Уошингтън е бременна с първото си дете от съпруга й Намди Асомуга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай