Каре дами правят кинофест

Каре дами правят кинофест | StandartNews.com

Каре напористи дами ще внесе европейски аромат и вкус в скучноватата столична арт действителност. Ралица Асенова, Лиляна Антонова, Камий Бадюел и Лена Руксел - с тапии от престижни университети - организират чисто новия фестивал "Срещи на младото европейско кино".

Събитието стартира на 24 септември в Дома на киното с "Чувствам ритъма в мен" на Ян Льо Келек и ще продължи до 28 септември с няколко програми от филми в различен формат. Пълнометражните са на изгряващи майстори, които вече са ги показвали в Кан. Публиката ще гледа и 9 среднометражни ленти, между които спечелилият в Берлин 30-минутен "Докато имаме оръжия". Ще има обучения, трейнинг програми и майсторски клас, водени от международни експерти и продуценти. 6 проекта ще бъдат избрани през двудневен уъркшоп във Френския институт.

Ателието "Първи опити" пък е за ученици. "Във Франция киното е основна дисциплина в учебната програма още от началните класове до дипломирането", мотивира се Ралица Асенова. От 26 до 28 ноември в Париж ще се състоят дни на българското кино, чрез които френската публика да се срещне очи в очи с някои от новите и модерни опити на родната жанрова индустрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай