Каменаров без скалпел и палка на "Сан Стефано"

Новият шеф на БНТ като дете искал да става диригент, а после - пластичен хирург

Каменаров без скалпел и палка на "Сан Стефано" | StandartNews.com

Към благоволението на планетите към неговата зодия Лъв в този период от въртенето на Земята Константин Каменаров добави и една повече от прилична концепция за развитието и новаторството на БНТ през следващите години и спечели генералното директорство. И се ситуира в измамната лекота на битието с марката "Сан Стефано".

Дипломираният лекар Каменаров със сигурност няма да използва скалпел в следващите си действия, наложени от клишето, че веднага трябва да започне с промените. Той -като внук на депутат и банкер, най-вероятно ще избере пътя на дипломацията. А като човек, който като дете е мечтал да бъде диригент, ще трябва да хармонизира акциите и емоциите на стотици хора.

В същото време обаче Коко е човек, който не би подменил истинските понятия с политически коректните - вярно е, че някога беше говорител на Иван Костов, но пък винаги си е оставал възпитаник на Хачо Бояджиев. А, както е знайно, академикът не си поплюваше. Може би тъкмо заради магията на телевизията през 90-те, шестокурсникът по медицина, който никога не е практикувал професията извън стажовете, решава да остане в държавната медия и да учи занаята. Всъщност на "Сан Стефано" го води Жени Атанасова, с която са съученици от 7-ма гимназия на "Шишман". Бъдещата тв водеща се труди в екипа на Нери Терзиева и Асен Агов.

Три години по-късно се дипломира в Академията

Зарязва мерака да стане пластичен хирург и се отдава на репортажите - първият е от забранен митинг на пенсионери. "Доста от нас, най-младите, се упражняваха върху гърба на "драгия зрител", не пести иронията Каменаров, без да е от хората, които се обръщат с гняв назад. Защото една от опорните точки във философията на Коко е да бъде в мир със себе си.

Вероятно този му мерак за спокойствие между него и света е усетила и Радина Червенова. Срещат се в студиото, където той вече се чувства като риба във вода в "По света и у нас". През 1992-а е и първото му излизане на Запад - Хачо го праща в Лондон и младокът придобива международно самочувствие. Самата Радина не пада по-долу - много красива, с неподражаем стил и изтънченост, далеч от масовката. Тя отдавна е на "Сан Стефано". Влиза в човекомелачката, когато е само на 19 - Хачо й казва: Ти си още дете, кой ще ти повярва, ако четеш новините? Когато му е било времето обаче, е спечелила мястото си в конкурс, на който се появяват 2000 кандидатки за тв слава. След три кръга на финала остават само с Ина Симеонова - взимат и двете. Всъщност Радина е най-устойчивото лице в "По света и у нас".

Но тогава, в зората на тяхната любов, тя се дърпа на Коко - и двамата са семейни, а и нейното домашно възпитание е доста по-консервативно. Но когато се влюбват без остатък, се отказват от предишните си юридически партньори и се женят. Самият акт на бракосъчетанието е преди ефир - нямат време за разточителни церемонии. Става ли дума за онези дни, те все още не могат да прежалят Ефир 2 - и то не защото Каменаров стига до поста негов директор. И до ден днешен Коко квалифицира "затварянето" на канала като отрязване на ръка, поръчано "от най-горе". "Някой беше решил на високо политическо ниво - и край", ядосва се и през 2017-а той.

Кумове им са Александрина Пендачанска и Петър Стоянович

Сред най-близките им приятели са Хилда Казасян и Чочо Попйорданов. И ако Радина се обръща към мъжа си с Джаджи, то незабравимият актьор го нарича Джони. Коко няма как да забрави онзи драматичен епизод, в който с Чочо за малко да се удавят, хвърляйки се в морето да вадят потъващи момче и момиче. Тогава четиримата са спасени от силния глас на оперната прима. Джиджи започва да крещи за помощ и мъж, порейки вълните с джета си, успява да ги измъкне от мъртвото вълнение.

Коко и Радина имат общо четири деца от предишни бракове на двамата - отгледани с нерви за любов, както се казва в прекрасната пиеса на Кирил Топалов. "Това, което не става с любов, се получава с много любов", е едно от неписаните правила на Радина. Мъжът й пък винаги се е възмущавал, когато отстрани някой подхвърлял, че лесно се гледат толкова много наследници, след като си Коко Каменаров. Настоящият генерален директор обаче е категоричен:

никога не е получавал нещо наготово

Коко все още цитира покойната си любима баба: "Който има деца, да си ги гледа". Има и забавна интрига около петото им "отроче" - и това не е кучето, а Хилда Казасян. Покойният Вили Казасян подписал "документ", с който позволява на Коко да осинови щерка му.

Сред дежурните теми в така наречените жълти медии е евентуалната ревност между Коко и Радина. А на дежурния въпрос как са запазили чувствата си след толкова години, Каменаров отговоря в типичния си тон: "При равни други условия любовта е преимущество". Съпругата му не крие, че и те, естествено, са имали проблеми, но за нея най-важното е не защо са попаднали в тях, а как са излезли от капана им. Най-голямото наказание, което тя налага на Коко е мълчание в продължение на 40 секунди. Но пък побеснява, когато Коко така се увлича по "Плейстейшън"-ите, че ни приема, ни предава.

Не се ревнуват - може би защото не си позволяват поводи. Друг обикнат дебат из средствата за повсеместно осведомяване е как Радина успява да изглежда все по-добре, въпреки че била родена малко по-рано от Коко. Хубавата жена с готовност споделя - първо е от гените, после е от духа, след това е от любовта и секса, а най-накрая от плуването и умереното хранене.

Съпрузите са големи пътешественици - особено сега, когато трима от домочадието са в Европа:
във Франция, Англия и Швейцария. Въпреки че нито Радина, нито Коко са били или продължават да бъдат свръх амбициозни родители. Десислава, която учи в УНСС, сега организира събития. Валентин е завършил на Острова и е останал да работи там като IT експерт. Засега в семейната къща е само най-малката, Анастасия - "съвместното" им произведение, току-що завършила гимназия.

Всички са номади. Сред мечтите на Радина е околосветско приключение с лайнера Queen Mary.

За приятелите Коко е душата на всяка компания -щедър по душа, бохем от класа. Умее да увлича, да бъде лидер - няма как, два пъти Лъв е. Готов е да посреща огромни компании и го прави с кеф. В тяхната кухня всички тенджери са огромни, за да готви наведнъж за много хора. Но страстта му към кулинарията не му пречи да бъде супер елегантен от сутрин до вечер.

Ако Коко не долюбва някакъв тип хора, то това са тези, които мрънкат и кръшкат от работа. Самият той не се изживява като най-фанатичния бачкатор на света, но е наясно, че сега ще му се наложи да увеличи денонощието си с няколко часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай