"Игра на тронове" ще има поне още три сезона

"Игра на тронове" ще има поне още три сезона | StandartNews.com

Световноизвесната фантастична сага на HBO "Игра на тронове" (Game of Thrones) ще зарадва феновете си по цял свят с новината, че поредица ще продължи поне още няколко години, предаде Ройтерс.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс, Калифорния, програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо е заявил, че продуцентите на сериала по фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин планират още три сезона след наскоро приключилия пети. Ломбардо е допълнил, че лично той ще бъде доволен, ако историята продължи и след това, пише manager.bg.

Запитан за възможността за сериал, предшестващ хронологично "Игра на тронове", програмният директор е отговорил, че има "огромно количество сюжетен материал" за подобен проект, допълва БТА. Майкъл Ломбардо е посочил, че сега фокусът е върху шестия сезон на хитовата поредица, който вече е в процес на заснемане и ще бъде излъчен през 2016 г.


"Игра на тронове" е най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO. Той задмина популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод.
В средата на месец юли, когато бяха обявени претендентите за тазгодишните телевизионните Оскари - наградите "Еми", сериалът получи 24 номинации, в това число и за най-добра драма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай