Гледаме хит на Ал Пачино

Джеймс Франко и Кейт Хъдсън са звездите в "Добряците"

Гледаме хит на Ал Пачино | StandartNews.com

Хитове от нюйоркските екранни маратони "Сънданс" и "Трайбека" гледаме в София от 23 октомври. Тогава в културния център "Г8" стартира петото издание на фестивала на американското независимо кино. За да говорят пред тукашната гилдия, от САЩ пристигнат аниматорът Владимир Тодоров и продуцентът Джеймз Джерманок. Няколко нашумели заглавия са сред акцентите в афиша. В "Ловец на лисици" интригата се завърта около Марк Шулц, състезател по свободна борба. Мултимилионерът Джон Дюпон го кани в имението си, за да съставят отбора за Олимпиадата в Сеул през 1988-а. Всеки иска да използва другия, но нищо не е така, както изглежда. В "Камшичен удар" обещаващият 19-годишен барабанист Андрю се бори със свирепа конкуренция в Манхатън. Той обаче не иска да бъде просто музикант. Преследван от провалената писателска кариера на баща си и белязан от ужаса, че посредствеността може да е наследствена, момчето непрестанно се стреми към съвършенство. "Животът, какъвто е" е базиран върху мемоарите на Роджър Ебърт - най-известният и най-влиятелен филмов критик в Щатите, който почина през 2013-а.

Ал Пачино блести в "Принизяването", за чиято специална прожекция пристига част от продуцентския екип. Режисьор е Бари Левинсън. Уморен от славата, театралният ас Саймън Акслер се бори да открие отново желанието си за живот. Малко преди да се пречупи окончателно, той намира мотивация в младата и похотлива лезбийка Пегин Стейпълфорд. Връзката им започва да се развива, но Саймън много трудно следва ритъма на Пегин.

Джеймс Франко и Кейт Хъдсън са звездите в "Добряците". Те са Том и Ана Рийд, които натрупват сериозен дълг, ремонтирайки семейното жилище на момичето в Лондон. Изправени пред опасността да изгубят мечтата си за дом и семейство, те откриват, че наемателят от долния етаж е убит и е оставил 400 000 долара в кеш. Въпреки първоначалното си колебание, Том и Ана измислят прост план: единственото, което трябва да направят, е тихичко да приберат парите. Но когато започват да харчат парите, попадат под прицела на смъртоносен противник - истинският крадец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай