Гладиатор в кухнята се научил да готви в комуна

Гладиатор в кухнята се научил да готви в комуна | StandartNews.com

Гладни манекенки помагат на журито по bTV

Симеон Червенков върти черпака в Италия и се чисти от дрогата

Всеки от участниците в "Мастер шеф" по bTV идва в риалитито със своя история. Някои от тях са твърде любопитни, но общото е, че са станали причина героите им да стигнат до желанието да станат професионални готвачи. Софиянецът Симеон Червенков, преди да се превърне в гладиатор в кухнята, доста сериозно се забъркал с наркотиците. Синеокият чаровник като дете попаднал в лоша компания. На 14 започнал с тревите и се омотал в омагьосан кръг. Когато станал на 18, заминал за Италия, където се лекувал в комуна в продължение на 5 години. "Имах право да изпращам само по едно писмо на месец до родителите си", разказва той. Там обаче имало професионална кухня. Всеки, който искал да стигне до нея, трябвало да се докаже. Така Симо попада в кулинарния оазис и изучава тънкостите в занаята.

До момента Симеон е от фаворитите в шоуто. Творенията му са високо оценени от професионалистите, а участниците вече тихомълком започнаха да му завиждат, тъй като усетиха силната конкуренция. Той пък спечели зрителите с непринуденото си и позитивно отношение. "Хъс, страст, финес, а и е много симпатичен", "Евала! Показва дисциплина, държи се на ниво, увереност, засега е безупречен", са някои от коментарите.

Симо признава, че най-добре приготвя равиоли и обожава сирена. Ако го накарате да опише себе си с три подправки, избира чили, анасонова звезда, босилек. Спечели ли шоуто, се е зарекъл 6 месеца да обикаля света, за да досъбере някои рецепти. "Може би ще рискувам да отворя малък ресторант в квартала", казва Симеон.

А довечера гладни манекенки ще помагат на журито да оцени най-добрите. 20 професионални модели ще асистират на Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. Задачата пред претендентите за титлата и за наградата от 100 000 лева ще бъде да приготвят основно ястие и десерт - но да не надвишават 600 калории. Предизвикателството ще зарадва отбора на Елена, но и някогашната манекенка Мариела ще изненада тримата корифеи. Разпределението на калориите ще затрудни всички. Само 15 на сто разлика във вота на моделките до журито ще изпрати единия отбор на елиминации. Зелеви сарми с винен сос и картофи "Максим" могат да решат дилемата кой е по-добър. Атмосферата в шоуто понякога се нажежава в буквалния смисъл. На шеф Виктор Ангелов ще му се наложи да влезе в ролята на огнеборец, за да спаси дама от опасна ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай