Филми за малки и големи на "Со Индипендънт"

Филми за малки и големи на "Со Индипендънт" | StandartNews.com

С анимации за най-малките жители и гости на Благоевград започна кино фестивалът "Со Индипендънт", който е част от "Пролетен фестивал на изкуствата - май 2015". Две заглавия впечатлиха още в първия фестивален ден. Прожекцията в зала "Яворов" на филма на Пол Шен "Стив Джобс: Изгубеното интервю" поднесе историята на Джобс за разработката на изключително важни неща като компютърната мишка, графичния интерфейс, предпечата и офисната мрежа. Филмът показва Джобс като човек, който е крачка напред пред останалите, фокусиран в интернет, чиято социална роля през 1995 е почти незначителна, магнатът напълно вярно предвижда, че мрежата ще е "определящият технологичен и социален елемент" на бъдещето.

Още едно заглавие представи портрета на друго голямо име, оставило следа след себе си – "Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие" на режисьора Уенди Кийс. Видеото показва най-изтъкнатия графичен дизайнер на Америка, човека създал логото "I ♥ New York"), преподавател и хуманист.

Вчера имаше нови три прожекции на касови филми - анимация за деца от всички възрасти от 18.00 часа. В зала "Яворов" от 18.30 часа бе представен филмът на носителя на Оскар - режисьорът Сидни Полак, "Скиците на Франк Гери". Той представи живота и кариерата на канадско-американския архитект Франк Гери, като паралелно зрителите ще бъдат преведени през четири сгради - музея "Витра" в Германия, Център "Маги", Музея "Гугенхайм" в Билбао и Концертната зала "Дисни" в Лос Анджелис.

"Марина Абрамович: Артистът присъства" на Матю Ейкърс е филмът, носител на три награди само през 2012г. Зрителите видяха от 20.30 часа в зала "Яворов" портрет на авангардната суперзвезда Марина Абрамович, която разказва една изумителна история, много повече от представянето на един артист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай