Ева Грийн омагьосва мъжете

Ева Грийн омагьосва мъжете     | StandartNews.com

Мики Рурк помага на Джесика Алба срещу злодеите в "Син сити 2"

Когато излиза през 2005-а, "Син Сити" се радва на страхотен касов успех. Лентата е новаторска и е заснета изцяло на зелен екран, давайки живот на черно-белите графични романи на Франк Милър.

Творбата изобилства от силни жени, герои и злодеи и кинолюбителите веднага пожелават продължение. Режисьорите Робърт Родригес и Франк Милър, който пише и сценария, са единодушни, че ако правят втора част, то трябва да е визуално още по-смело в сравнение с първата. Сега те са нарекли лентата си "Син Сити 2: Жената, за която да убиеш". Тя е 3D формат.

За да усилят преживяването, се връщат към характерната мрачна естетика в двата основни тона. В град, в който правосъдието трудно надделява и отчаяните искат възмездие, безмилостните убийци се оказват преследвани от защитници на реда и правдата. Някои от историите представят събития, предхождащи тези в първата лента. Герои като Марв, Голди (Джейми Кинг), Хартиган, убити в първата част, се завръщат с пълна сила. "Скачам от един момент в друг, така че да изглежда сякаш героите възкръсват", обяснява Милър.

Той и Родригес решават да започнат филма с епизода "Още една съботна вечер", за да дадат подходящ тон. В него Марв (Мики Рурк) се бори да си спомни много неприятна среща с група членове на едно братство. Докато в първия филм режисьорите неотменно се придържат към книгите, сега те избират да вмъкнат нови истории. Една от тях, "Дълга лоша нощ", е за младия нахакан комарджия Джони (Джоузеф Гордън Левит). Той се завръща в Син Сити, за да опита късмета си на покер с най-мощния и порочен политик, сенатор Рорк (Пауърс Буут). Тук ще видим Лейди Гага в ролята на сервитьорката Берта, която се смилява над Джони. Нови истории са и "Последният танц на Нанси" и "Това жълто копеле", които разказват за екзотичната танцьорка Нанси (Джесика Алба) и връзката й с полицая и неин спасител Джон Хартиган (Брус Уилис). Действието се развива четири години след като Хартиган се самоубива, за да спаси Нанси. Тя все още танцува в Бара на Кейди, но е само далечно подобие на някогашното си безгрижно "аз" и отчаяно търси отмъщение за смъртта на Хартиган. Неспособен да я наблюдава как излиза извън контрол, Марв й предлага услугите си.

Сред новите членове на актьорския състав са Джош Бролин и Джереми Пивън. Останалите са актьори, на които Франк и Робърт отдавна се възхищават като Левит, Рей Лиота, Стейси Кийч, Кристофър Мелани и Ева Грийн в ролята на Ейва. Тя е с демонична сила, класически пример за фатална жена. С гарваново-черната си коса, пронизващите зелени очи и рубинени устни Ейва покорява мъжките сърца. Тя чете мислите на мачовците и се превръща в това, което те желаят. Падналите в краката й жертви са готови на всичко за нея, независимо от последствията.

Дизайнерите на продукцията, Стив Джойнър и Кайла Едълблът работят с Родригес още в "От здрач до зори". В първия филм са използвани декори на фона на зеления екран. Този път Родригес, който е и оператор на лентата, не иска декори - с малки изключения. Всичко е постигнато с визуални ефекти. При това предизвикателство Джойнър и Едълблът изграждат 3D модели на всяка сцена, така че екипът и актьорите да знаят къде се намират. "Ако никой не ни споменава, значи сме си свършили добре работата", шегува се Едълблът.
"Син сити 2"****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай