"Ентърпрайз" потегля отново

"Ентърпрайз" потегля отново | StandartNews.com

Дългоочакваното продължение "Стар Трек: Отвъд" обещава много екшън

Екипажът на култовия космически кораб се изправя срещу непознати извънземни

Дойде времето за дългоочакваното продължение от поредицата "Стар Трек". Феновете могат отново да се качат на борда на "Ентърпрайз" за епично пътешествие с нейния смел екипаж. Култовата фантастика, създадена от Джийн Родънбери и възродена от Джей Джей Ейбрамс през 2009-а, се завръща с режисьор Джъстин Лин. Той е известен на киноманите от друга киносерия, "Бързи и яростни", което означава, че в новата част ще има много повече екшън. Приключението в Космоса този път ще бъде още по-велико, защото е на 3D, IMAX 3D и 4DX.

13-ият филм във вселената на Стар Трек е и пряко продължение на "Стар Трек" (2009) и "Пропадане в мрака" (2013). В "Отвъд" екипажът на "Ентърпрайз" проучва най-далечните неизследвани кътчета на Космоса - база Ерхарт, отдалечен пост на границите на Федерацията. След кратка почивка и на половината път в своята петгодишна мисия, "Ентърпрайз" е атакувана от огромна вълна непознати извънземни. Корабът е почти разрушен и екипажът е принудени да го напусне. Капитан Кърк и хората му са блокирани на непозната планета, без видими средства за спасяване и в конфликт с нов безмилостен враг, мразещ Федерацията и нейните ценности.

Поп звездата Риана записа специално парче за филма - Sledgehammer, чийто видеоклип е първият, заснет изцяло с IMAX камери. Сред актьорския състав са познатите лица на Крис Пайн, Закари Кинто, Саймън Пеж, Зоуи Салдана, Джон Чо, Антон Йелчин. Мистерия витае около ролята на Идрис Елба. Предполага се, че той ще изиграе ново мистериозно извънземно. Едно е ясно - ще бъде лошият. Саймън Пег, който е автор на сценария заедно с Дъг Джунг, вече каза, че Елба няма да е Клингон.
Във филма е и една от последните роли на загиналия 27-годишен Антон Йелчин, който изигра Павел Чехов в три филма от поредицата. Изпълнителният продуцент на поредицата Джей Джей Ейбрамс потвърди, че неговата роля няма да бъде наследена от друг актьор: "Никой няма да го замени. Не бих могъл дори да си помисля за подобно нещо и смятам, че Антон заслужава подобно отношение." "Стар Трек: Отвъд е посветен както на Йелчин, така и на Ленърд Нимой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай