Екипът на "Бърдмен" - най-добрият за годината

Екипът на "Бърдмен" - най-добрият за годината | StandartNews.com

Бившата на Брад Пит се появи с рокля на Галиано на поредната церемония в Холивуд, генерална репетиция за оскарите

Дженифър Анистън шашна Холивуд със секси деколте. Бившата съпруга на Брад Пит събра всички погледи, когато стъпи на червения килим в изложбения комплекс "Шрайн" в Лос Анджелис. Там на пищна церемония бяха раздадени наградите на гилдията на актьорите. И макар че 45-годишната звезда, номинирана за Cake but, alas, не спечели приз, тя бе безспорният фешън победител в блестящия тоалет на любимия й Джон Галиано. Наградата й отне Джулиан Мур за своята героиня, болна от алцхаймер, във филма "Все още Алис".

Сред най-стилните звезди на вечерта бяха София Вергара и съпругата на Матю Макконъхи, дизайнерката Камила Алвеш. И двете бяха облечени с дълги до земята рокли на Дона Карън. София - в огненочервено с обемни обеци, нейна запазена марка, а Камила - в тъмнолилаво, със семпли диаманти на ушите. Рийз Уидърспуун също отбеляза червена точка с модел на Джорджо Армани, специално изработен за нея. Много впечатляващ бе и изборът на Джулия Робъртс. Актрисата, която бе номинирана за ролята си в "Нормално сърце", облече семпъл черен гащеризон на "Живанши". На елитната марка се довери и Джулиан Мур. Зелената й рокля с пайети отлично подчертаваше сластната й прелест. Необичайната рокля на Ема Стоун на "Кристиан Диор", също влезе в класацията. Бременната Кийра Найтли блесна в лилаво - доста по-сполучливо решение от модния гаф, който направи на "Златните глобуси" преди две седмици.

Гилдията не избира най-добър филм, така че най-престижната номинация в нейните редици е за "актьорски състав номер едно". А тя отиде при изпълнителите от "Бърдмен" на Алехандро Гонсалес Иняриту. Конкуренцията беше жестока - "Юношество", който има вече "Златен глобус", "Гранд хотел Будапеща", "Игра на кодове" и "Теорията на всичко".
"Благодаря ви, това наистина е най-отборният спорт. Тези хора са невероятни. Всеки път, когато се обърна, попадам на някой страхотен актьор", заяви Майкъл Кийтън, който направи голямото си завръщане след продължително затишие. За номер едно при мъжете бе обявен Еди Редмейн за ролята му в "Теория на всичко". След "Златен глобус" ролята на болния гений Стивън Хокинг донесе второ отличие за Еди, а има и номинация за "Оскар" за учения, болен от тежка форма на склероза.
"Посвещавам наградата си на хората по света, изгубили живота си заради жестоката болест. Готвейки се да изиграя Стивън, се срещнах с много личности, борещи се с този вид склероза, и със семействата им, които ги подкрепят. Невероятно съм им благодарен", заяви Редмейн, който този път, за разлика от глобусите, бе соло. Съпругата му е финансов експерт и е твърде заета, но почти сигурно е, че на оскарите ще мине по червения килим със симпатягата Еди.

Марк Ръфало пък изнесе реч от леглото си. Той не можа да присъства на наградите на гилдията и затова предаде своята реч чрез социалната мрежа Туитър от Лондон, където снима.

Церемонията на актьорската гилдия е генерална репетиция за оскарите, които ще бъдат връчени на 22 февруари. Организацията обединява 165 хиляди изпълнители на роли в киното и телевизията, както и други представители на киноиндустрията. Членовете имат голям брой гласове в Американската академия за филмови изкуства, която присъжда златните статуетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай