Джон Сноу възкръсна

Джон Сноу възкръсна | StandartNews.com

Червената жрица Мелисандра върна от отвъдното любимия герой в "Игра на тронове"

Милионите фенове на "Игра на тронове" по целия свят се почувстваха тотално излъгани, след като изгледаха втория епизод от новия сезон на хитовата поредица. Но едновременно с това бяха и щастливи, защото след почти година, през която актьори и продуценти разказваха как любимият герой Джон Сноу е мъртъв и няма да възкръсне, той отвори очи и пое дълбоко дъх. Червената жрица Мелисандра, която пък скандално се разкри като старица в първия епизод, съживи лорд командира на Черния замък. Подобно връщане от мъртвите чрез нейните магически сили отдавна бе подозирано от по-наблюдателните зрители и подобни прогнози за завръщането на Сноу витаеха още преди година.
Младият британец Кит Харингтън, който изпълнява ролята, дори се извини на феновете след излъчването на втория епизод. В специално видео за "Entertainment Weekly"

29-годишният актьор каза: "Искам да се извиня на всички, че лъгах. И се радвам, че хората се разстроиха от неговата смърт. Най-много се страхувах, че на феновете няма да им пука и просто ще си кажат: "Добре, Джон Сноу е мъртъв."
А как се случи това дългоочаквано възкръсване навръх православния Великден? В края на втория епизод сър Давос убеди Мелисандра да използва магията си и да възкреси Джон. Точният въпрос, който феновете отдавна чакаха, беше: "Знаеш ли някаква магия, с която можем да го върнем?" Червената жрица първоначално изглеждаше скептична към собствените си сили. "Аз не моля Богът на светлината за помощ. Моля жената, която ми показа, че чудесата съществуват", продължи да настоява Давос. Тогава Мелисандра изми тялото на Джон, отряза му косата и брадата, и рецитира дълго заклинание на валериански. Отначало изглеждаше, че силата й наистина я е напуснала. Но внезапно огромният бял вълк на Сноу - Дух, усети, че нещо става със стопанина му и тогава Джон отвори очи и си пое въздух. След края на епизода със заглавие "Дом", който у нас се излъчва в 4 часа сутринта, социалните медии избухнаха от изненадващо разкритие.

"Давос не обича Мелисандра, но е виждал на какво е способна. Виждал я е да прави невъзможни неща. Той не е голям фен на нейния бог, нито на нейните магии. Просто няма какво да губи в този момент. Ако не проработи, не работи", коментира изпълнителният продуцент Ди Би Уайс.

"Мелисандра подходи с големи съмнения - допълва другият изпълнителен продуцент Дейвид Бениоф - но тя е истински вярваща, абсолютно отдадена на Бога на Светлината. Събитията в последните епизоди разклатиха вярата й. Но тя все още е посветена на него. Просто не знае дали той вярва в нея. И така, тя пристъпва към тялото на Джон Сноу с минимална надежда, че може би, ако каже точните думи, ако ги изрече с достатъчно вяра и страст, Богът ще я чуе. След като всички излизат разочаровани, накрая всичко се свежда до вълка. Той познава Джон най-дълго от всички. Вълците в сериала имат странна и дълбока връзка със стопаните си от Старките. Дух има шесто чувство за Джон, усеща кога е в опасност и кога ще се завърне."

Възкръсването не се случва за първи път в "Игра на тронове". Зрителите видяха как благодарение на Бога на светлината Торос от Мър съживи Берик от Братството. Тогава той призна, че се е връщал шест пъти от отвъдното, но всеки път е по трудно. А феновете ще разберат какъв е ефектът на възкръсването върху Джон едва след една седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай