Джоли на 40: Перфектна майка и хуманист

Джоли на 40: Перфектна майка и хуманист | StandartNews.com

Брад Пит подари на любимата жена самолет, който каца във вода

"Анджелина Джоли живее в мазе", "Носи медальон с кръв", "Целува се с брат си", "Поддържа връзка с жена", "Осиновява деца от цял свят" - това са заглавия от стари вестници, които разказват за една луда глава, преминала през дрогата и депресията, за да се преобрази изцяло в отдадена майка и хуманист. Тя наистина дълго време носеше капка кръв от втория си съпруг Били Боб Торнтън и носеше кожени панталони с тежки ботуши. Въртеше любов с Джени Шимизу и не отричаше, че е бисексуална. Призна, че е опитала от всичко. "Благодаря на Бот всеки ден, че не умрях млада", споделя актрисата, дъщеря на Джон Войт. Той получава първия си "Оскар", когато тя става на годинка. Някъде тогава се разделя с майка й Маршелин Бертран, която много често води Джоли на кино. Именно това, а не факта, че баща й е актьор запалва красавицата по занаята.

Джоли има трудно детство. Първите й изяви на сцена са, когато е само на 11 - постъпва за две години в школата за театър и кино на Лий Страсбърг в Лос Анджелис. Чувства се аутсайдер заради нестандартния си външен вид, навика си да се облича с дрехи втора употреба и слабото си тяло.

Джоли е преживявала епизоди на самоубийствена депресия през юношеството си, а също и в началото на двадесетте си години. Тя се чувствала изолирана в гимназията сред децата на богаташите в района, докато с майка й и брат й Джеймс оцелявали с доста по-скромен доход. Съучениците я дразнели по повод на това, че била изключително кльощава и носела очила и метални скоби за корекция на зъбите. По-късно Джоли признава, че се е чувствала силно подтисната и нещастна, смятала, че е безполезна и започва да се самонаранява с нож. На 20 казва, че е опитала "всички възможни наркотици", включително хероин. Признава, че се ненавиждала.

На 40, навърши ги на 4 юни, тя има 50 роли зад гърба си, два режисьорски проекта, но най-вече 6 деца. Последните 15 години й донесоха голямата промяна.

През 1995 година Анджелина Джоли получава първата си голяма роля в "Хакери", в който участва и англичанинът Джони Лий Милър. Двамата се женят след една година, като булката е с черни шорти и бяла тениска, на която с кръв е изписано името на младоженеца. Три години по късно се разделят и тя започва връзка с актрисата Джени Шимицу.
Вторият й брак е с актьора Били Боб Торнтън, който е с 20 години по-възрастен от нея. Тогава кариерата й вече е във възход. Тя печели "Оскар" за "Луди години" през 1999 г., след това участва в много доходния "Томб Райдър". С Били Боб Торнтън се разделят след три години през 2003-а.

Кльощавата депресирана наркоманка и сексуална маниачка днес е предана майка и защитничка на хуманитарни каузи, отбелязват медиите. През 2005-а обаче тя беше прелъстителката, разбила приказния брак на Дженифър Анистън и Брад Пит. Всъщност най-харесваният актьор промени напълно считана за най-красива на планетата. Даде й любов, подкрепа и създаде с нея голямото им интернационално семейство. Сега Джоли е напълно различна - щастливо омъжена, майка на шест деца, актриса и режисьор с награди, неуморен посланик на ООН, жена, ангажирала се да води здравна кампания срещу рака на гърдата и яйчниците.

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а неотдавна премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Хора от цял свят й съчувстваха. Смята се, че това донякъде е изтрило враждебността, която Джоли предизвика, когато започна връзка с Брад Пит на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит", докато той беше съпруг на всеобщата любимка Анистън. Миналата година Брад Пит и Анджелина Джоли сключиха брак. Обетите им бяха написани от шестте им деца - Мадокс, Пакс, Шайло, Захара, Вивиан и Нокс.

Носителката на "Оскар" отказа на всички предложения юбилеят й да бъде отразен от лъскавите списания и предпочете да го отпразнува спокойно у дома. Тя и Брад планираха да си направят миниваканция на дискретен остров. Според запознати съпругът й е подарил винтидж самолетче, тим акваплан, което излита и каза във вода, както и курс по пилотиране.

За миналото

1. "Докато другите малки момичета мечтаеха да стават балерини, аз исках да бъда вампир".

2. "Аз бях безразсъдна, но не съм бунтовник без кауза"

3. "Имах период, когато усещах, че героините ми се забавляват много повече от мен. Това отчасти обяснява защо се татуирах толкова пъти и вършех други екстремни неща"

4. "Не си отидох млада от този свят. Затова съм голяма късметлийка. Има други хора на изкуството, които не оцеляха при подобен живот.
Ако хората си представят, че съм вършила най-опасните неща, ще добавя че съм правила още по-лоши - така че по много причини не трябва да съм тук".

5. "Винаги съм се чувствала в клетка, затворена. Все едно се опитвах да пробия неща, които не съществуваха. Имах повече енергия, отколкото стаята, в която се намирах"

6. "Бях пънкар и аутсайдер - човек, с когото никой не смееше да се закача. На 16 завърших училище и се изнесох от къщи".

7. "Ако не бяха филмите ми, сигурно щях да се побъркам".

8. "Смисълът да давам интервю е в това да споделя какво съм научила в живота, да коментирам грешките, от които съм извадила поука. Правила съм мрачни неща, но това не ме прави мрачен човек".

9."Не съм някой, който постоянно мисли за съдбата, но не се отнасям пренебрежително към знаците й".

10. "Харесвам всички. Мъжки момичета, женствени момчета, слаби и дебели - което е проблем, когато се разхождам по улицата"

11. "Бих харесала някой, който е малко лудичък, но от добро семейство. Мисля, че белезите са секси, защото означават, че си направил грешка, довела до бъркотия".

12. "Това е кръвта на съпруга ми Били Боб. Някои хора обичат да си слагат диаманти около шията. Но за мен това е красивото и ценното - част от неговия живот".

13. "Все още съм лошо момиче. Нося тази страна от себе си. Но тя сега принадлежи на Брад. Или на нашите приключения"

14. "На малко хора им се случва да видят филм, в който родителите им се влюбват. И тогава ще решат, че мама и татко са готини. Защото вече не сме толкова готини родители".

15. "Много съм щастлива с Брад. Той е истински джентълмен. Но в същото време е мъжкар. Възхищавам се на баланса, с който едновременно е и велик, необикновен актьор, любящ баща, интелигентен човек и изключително привлекателен мъж".

16. "Брад разшири живота ми по начин, който никога не съм си представяла. Създадохме семейство. Той не само е любовта на живота ми, той е моето семейство. Много ми е ценно. Научих от него тъкмо това - да поставям щастието и добруването на децата и партньора ми преди моето собствено".

17. "Понякога си мисля, че съпругът ми е толкова изумителен, че не знам защо е с мен.
Не знам дали съм достатъчно добра за него. Но ако го правя щастлив, то това е всичко, което искам да бъда".

18. "Обяснихме на децата ни, че най-големият ни ангажимент беше, когато решихме да създадем това семейство. Когато имаш 6 деца, ти си отдаден до край".

19. "Толкова е красиво и секси, когато един мъж приема отговорността си като баща много насериозно. Все още се чувствам развълнувана, когато гледам Брад да играе с децата - изглежда така отдаден и радостен".

20. "Цялата тайфа от деца винаги ти припомня, че ти си човекът, който ги води до тоалетната. Това е велико. Защото в подобни моменти става ясно кой си".

21. "Преценихме колко деца можем да отгледаме така, че добре да се погрижим за всяко от тях. Те са по-голям ангажимент от брака. Те са ти зачислени за цял живот".

22. "Уча ги да имат уважение към всички и да създават приятелства по цял свят. Да се чувстват у дома навсякъде из вселената и да живеят глобално. Това би ги формирало като личности".

23. "Те са смисълът на живота ми. Будех се в 3 сутринта с четирима дребосъци на различна възраст и две бебета. Няколко часа се съвземах и после ги извеждах навън. По-късно ги прибирах. Това ми е работата".

24. "Винаги играя жени, с които бих излизала".

25. "В шок съм. И толкова съм влюбена в брат ми в този момент, който също ми каза, че ме обича" /след като печели "Оскар" за поддържаща актриса в "Луди години"/.

26. "Обичам да се крия зад характерите, които играя. Противно на общественото мнение съм
обикновен човек, който има трудности с понятието "слава".

27. "Станах актриса, защото майка ми искаше да бъда. Около средата на 30-те си години осъзнах, че аз не искам това. Искам да пиша, да режисирам, да имам по-голямо участие в политиката и хуманитарните каузи".

28. "Имам толкова много в живота си. Искам да бъда от полза за света"

29. "Без болка, няма да има страдание. Без страдание няма как да се поучиш от грешките си.
Без това няма как да се живее".

30. "Изнасилването по време на война е престъпление, което процъфтява, благодарение на мълчанието и отричането. Ние трябва да изпратим съобщение по целия свят, че не е позор да оцелееш след сексуално насилие, че срамът е за агресора".

31. "Не е достатъчно да защитим нашите ценности у дома си. Ние трябва да ги защитаваме тук, в лагерите и в градовете в Близкия изток, както и сред разрушенията на Ирак и Сирия".

32. "Да дадеш позитивен принос - това е, което всеки иска. Това съм искала винаги."

33. "Не гледам на себе си като на красавица, защото виждам и недостатъците си. Хората правят наистина странни комплименти. Казват ми, че съм кльощава, сякаш това ще ме поласкае".

34. "Не съм човек, който обича да гушка или да го прегръщат. Имах проблеми с това. Ако някой ме притиснеше към себе си, си задържах дъха.
Тази емоционалност ме кара да се чувствам неудобно".

35. "Взимай смели решения, дори да правиш грешки. Това добавя към човека, в който се превръщаш".

36. "Не съм живяла живота си в зависимост от мнението на околните. Вярвам, че съм добър човек. Че съм добра майка. Но това ще преценят децата ми - не светът и другите"

37. "Има нещо за смъртта, която е успокоително. Мисълта, че можеш да умреш утре, те освобождава да цениш живота си сега".

38. "Животът идва с много предизвикателства. Онези, от които не бива да се боим, са тези, който можем да контролираме" /след двойната мастектомия/.

39. "Преминах през неща, които много други жени са преживели. Казах си: "Успокой се, бъди силна, няма причини да мислиш, че няма да видиш децата си пораснали и да дочакаш внуци" /след като отстраниха яйчниците заради съмнение за рак/.

40. "Свиквам с мисълта, че остарявам. Искам да съм изтощена възрастна женица с много смислен живот зад себе си и един, който тепърва ще предстои".

Татусите й

Джоли има будистки надпис на гърба. Татусът е направен в традиционен тайландски стил, като предпазва нея и осиновения Мадокс от лош късмет.
"Нека враговете ти избягат от теб. Ако придобиеш богатства, нека останат твои винаги. Красотата ти ще бъде като тази на Апсара. Където и да отидеш, много ще присъстват, служат и пазят теб, заобикаляйки те от всички страни".
На същото място първоначално Анджелина имаше татуиран японския символ за смърт, но впоследствие тази татуировка е изтрита.
В долната част на кръста си Джоли има татуиран бенгалски тигър. Татуировката е 30 см голяма, като е правена в Банкок цели 2 часа и успешно е заличила няколко стари татуси.
На лявата й китка е рунически надпис, изобразяващ H. Според някои това е заради брат й - Джеймс Хевън и бившето й гадже Тимоти Хютън.
Освен географските координати, където са родени 6-те й деца, на лявата си ръка Джоли има и друг татус - цитат от Тенеси Уилямс, който гласи "Молитва за дивите сърца, държани в клетка".
Пак на лявата ръка Джоли има татуирани няколко римски цифри - 13, а по-късно татуира и V MCMXL. Така се получава датата 13 май 1940 г. - дата, бележеща речта на Уинстън Чърчил: "Не мога да предложа нищо друго, освен кръв, тежък труд, сълзи и пот".

На дясната си ръка Джоли има татуиран арабски символ, който означава "решителност, "магия" или "заклинание". "Know Your Rights" или "Знай своите права" е татуировката на врата й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай