Джим Кери отново е луд идиот

Джим Кери отново е луд идиот | StandartNews.com

Срещата на героите с най-великите умове на света предизвиква взрив от смях
"От глупав по-глупав: Завръщането" е продължение на хитовата комедия от 1994-та

20 години след първото си киноприключение в "От глупав по-глупав" неповторимите Джим Кери и Джеф Даниълс отново са тук, готови за нови подвизи на големия екран. Те блестят в емблематичните си роли на Лойд Крисмас и Хари Дън в продължението на хитовата комедия "От глупав по-глупав: Завръщането". От тогава много неща са се променили с изключение на идиотизма им. Нуждаещият се от бъбрек Хари научава, че има дъщеря, която никога не е срещал. Тогава той твърдо решава да извади Лойд от летаргията, в която е изпаднал след раздялата си с Мери и да тръгнат да търсят момичето. Пътуването ще ги отведе от психиатрията, където сякаш им е мястото - до среща с най-великите умове в света. Лойд разкрива продължителната си лудория, след като се е правил 20 години на инвалид в количка. По пътя той дори успява да се влюби отново.

Сценаристи и режисьори отново са братята Боби и Питър Фарели. В ролите ще видим още Рейчъл Мелвин, Анджела Кереч, Роб Ригъл, Катлийн Търнър, Лори Холдън, и Пол Блекторн.

"От глупав по-глупав:Завръщането"***

Свещеник увеличава раждаемостта

Хърватският филм "Децата на свещеника" е по едноименната пиеса на Мате Матишич. Приятната комедия излага на показ църквата, както и нейните представители. Винко Брешан, който е режисьор и сценарист на лентата, е известен със своя хумор, когато разработва исторически и културни теми. Сега отново ни поднася една интересна сатира.

Действието на филма се развива на остров в Далмация, на който смъртните случай са повече от ражданията. Затова местният свещеник отец Фабиан измисля план, чрез който да увеличи прираста на населението. Той решава да надупчи всички кондоми, които се продават. Раждаемостта се покачва светкавично и скоро църквата на отеца е претъпкана с бременни булки.

Изпълнен с комични ситуации, филмът на Брешан иронизира църквата по всякакъв начин. Той осмива сериозни етически проблеми, а тонът на кинотворбата преминава от забавна комедия през язвителен абсурд до ирония.

Марк Адам от в. "Скрийн дейли" казва за филма: "Приятна и лека комедия, "Децата на свещеника" е неподправено киноудоволствие. Прекрасно изигран, красиво заснет и наслаждаващ се на игривата си ирония."

В ролите са Крешимир Микич, Мария Скаричич, Дражен Кун, Никса Бутийер и Ядранка Докич.

"Децата на свещеника" ****

Блатечки търси опрощение

Родните киномани най-после ще видят филма "Съдилището", който вече обра няколко международни награди и грабна "Златната роза" на фестивала във Варна. Коопродукцията на България, Германия, Македония, Хърватска под режисурата на Стефан Командарев проследява сложните отношения между баща и син. "Съдилището", подобно на своя предшественик - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", се появява, за да разкаже една от многото човешки истории, които режисьорът чува в своите пътувания из България. Тя разнищва цената на оцеляването и пътят от греха към опрощението. Митьо и Васко живеят в Родопите близо до българо-турско-гръцката граница. Бащата приема опасна работа, свързана с нелегален трафик на емигранти към България. Той е загубил всичко, което някога е имало значение за него - съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да признае и плати за греха си, извършен някога. В неговата роля е Асен Блатечки, който също бе отличен във Варна. Партнират му звездата на сръбското кино Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев - Зуека, Параскева Джукелова и Христо Мутафчиев. Филмът е заснет на уникални места по върховете на планината. Голям екип от каскадьори са помагали на актьорите за спиращите дъха сцени.

"Съдилището"****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай