"Дякон Левски" във Варна и Ватерло

"Дякон Левски" във Варна и Ватерло  | StandartNews.com

"Дякон Левски" ще се завърти в панорамата на уважавания международен фестивал за историческо кино във Ватерло. 128-минутната версия за световно разпространение е в програмата за 17 октомври. Мащабната продукция на сценариста режисьор Максим Генчев и продуцента д-р Златина Филипова е провокирала интереса и любопитството на организаторите, които са я селектирали с ленти от Европа и Америка. Всеки от филмите е посветен на реални личности.

"Дякон Левски" днес ще гледат във Варна - на "Златна роза". Максим Генчев и екипът са повече от изненадани от решението на организаторите - филмът да бъде представен в информационната секция. Театралът кинаджия, който е прочут с нежеланието си да спестява истината, засега е лаконичен: "Имаше бърза дискусия с колегите ми - дали да не оттеглим "Дякон Левски" от "Златна роза". Но аз съм категоричен - ценителите в морската столица и въобще зрителите не бива да бъдат лишавани от киното, каквото и да се случва зад кадър. Всички ние работим за публиката - тя е над всичко и над всички".

На 10 октомври "Дякон Левски" има две премиери - европейската е в престижния салон "Дженезис" в Лондон, а поредната софийска е в G8.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай