Човекът паяк се влюбва

"Невероятният Спайдърмен 2" се завръща с ударна доза екшън

Човекът паяк се влюбва | StandartNews.com

"Невероятният Спайдърмен 2" е супер зрелищен екшън", защото героят Питър Паркър открива, че най-голямата му битка тепърва предстои. Страхотно е да бъдеш Човека паяк. За Питър нищо не може да се сравни с усещането да се люлееш между небостъргачите, да се отдадеш на съдбата си на герой и да прекарваш свободното си време с Гуен (Ема Стоун). Макар че той обещава на умиращия й баща, че ще се грижи за сигурността на дъщеря му като стои настрана от нея, става ясно, че двамата имат връзка, която е по-силна от всяко обещание. Казано по-просто - тя е неговата половинка и в интелектуален, и в емоционален план. Но всяко нещо си има цена. Само той може да защити съгражданите си в Ню Йорк от страховити злодеи, които заплашват града. С появата на Електро (Джейми Фокс), Питър трябва да се изправи срещу много по-мощен враг. А и след завръщането на стария му познат Хари Осборн (Дейн Дехаан), героят все по-ясно осъзнава, че всичките му врагове имат нещо общо - "Оскорп", най-могъщата и значителна компания в Ню Йорк. Там някога е работил бащата на Питър и тя е замесена в изчезването на родителите му. А сега е отговорна за появата на нови, много технически по-напреднали злодеи.

"Трудно е да си Питър Паркър, но пък е страхотно да бъдеш Човека паяк. Като Питър той има проблеми като всички нас - с момичето си, с парите. Но когато си сложи костюма, започва да диша. Спайдърмен винаги знае какво трябва да се направи - той е носителят на доброто, на героичната енергия, която спасява хората. Изпитва радост и удоволствие от този образ и показва своята веселост и игривост. В основата на лентата е връзката на Питър с Гуен. Съдбата на Спайдърмен е от решаващо значение. Докато Питър се бори срещу нарастващия призрак на "Оскорп", чиято сила той дори не разбира напълно, то истинската трудност за него е да се справи с любовта си към Гуен. И това е най-важната част на филма", казва Андрю Гарфийлд, който се завръща в култовата роля в лентата на Марк Уеб.

"Искахме този филм да бъде по-шеговит, по-забавен. Поглеждате към комиксите и го виждате - неговото остроумие, закачките и хумора, всичките му безгрижни качества. Това е част от Човека паяк, която хората толкова много обичат - и определено нещото, което ми харесва у него. Мислех, че Спайдърмен не е стоик, той е дете. Но е важно героите да изразят своите емоции, да ги споделят по истински, достоверен и честен начин. В моите филми обичам откровените, неподправени хора, представени в техния най-жесток и най-радостен миг от живота", споделя Уеб.

"Една от многото страни на гения на Марк е любовта му към героя и разказването на истории. Но той притежава и истинско разбиране за това как се прави екшън. Също така притежава качествата и способността да се направи един изпълнен с действия филм за супергерой. Той никога не губи от поглед какво се случва с героите, дори и в най-убийствената и мащабна екшън сцена. Смята, че в сърцето на всеки филм за Спайдърмен трябва да стои героят. Усетът за забавление и чувството за хумор на Марк допълват историята", разказва продуцентът Ави Арад.

Джейми Фокс споделя: "Чувството да се включа в екипа се оказа страхотно. Спомням си момента, в който за първи път стъпих на снимачната площадка и видях Андрю в неговия костюм. Исторически миг. Правим нещо, което хората наистина обичат, то е част от нашата култура. Беше от голямо значение за мен, приех отговорността си сериозно. Исках Електро да бъде страховит противник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай