Брилянта Лолова се отблагодари за "Златната липа"

Татяна Лолова позира за десетки снимки със свои фенове и раздаде много автографи

Брилянта Лолова се отблагодари за "Златната липа" | StandartNews.com

Неотразимата актриса е четвъртият носител на голямата награда на международния кинофест за цялостен принос към седмото изкуство

Малко след като старозагорската публика аплодира бурно видеомикса от филми на голямата Татяна Лолова – от по-отдавнашните като„Бон шанс, инспекторе", „Сиромашко лято" и „Звезди в косите, сълзи в очите" до по-новите – „13-та годеница на принца", „След края на света" и „Английският съсед", голямата актриса, която бе гвоздеят в първата фестивална вечер снощи, разигра пред публиката брилянтен миниспектакъл. Без сценарий, без режисьор със силата на голямата си импровизаторска дарба. Като в Шекспирова комедия, в която се редуваха радост и тъга, смях и сълзи.

„Театърът е едно много тъжно изкуство, нали Бойко", въвлече в диалога Лолова и водещият Бойко Кръстанов. „Даваш цялата си душа и сърце и ако стане нещо хубаво, то умира в мига, в който се спусне завесата", добави тя. И продължи с убийствена ирония за ролите си киното. „ А, я погледнете тази ненаситна жена, тази хала...Излиза, че аз съм основополжница на сексуализма. От мене излиза и чалгата...", взриви залата Лолова.

След това попита има ли ортопед в залата и демонстрира йогистко упражнение в стил „жената-каучук". „Още преди 10 г. един лекар ме предупреди, че някой ден, както го правя, така и ще си остана...", не спря с шеговития флирт любимката на публиката. Тя остана вярна на себе си, дори, когато и връчваха голямата награда „Златната липа" и почетния знак на „Стара Загора".

„Искам и почетен гражданин на този град, в който има най-много липи и най-добрите поети...", рече тя като сърдито дете. „Какво до направим като сте родена в София...", влезе и в тона, зам-кметът на общината Иванка Сотирова.

Старозагорската публика дълго ние искаше да се раздели с любимката си, която раздаде целувки от сцената със съвсем искреното „Обичам ви!"

Днес на обяд Татяна Лолова ще засади своята липа във все по-оформящата се липова горичка. Тук вече, разлистили уверено листа, растат дръвчетата на големия италиански маестро Джан Карло Джанини и българските кинозвезди Васил Михайлов и Мария Статулова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай