Братски интриги в Дървен град

Братски интриги в Дървен град | StandartNews.com

Кончаловски и Михалков се разминаха за фестивала на Кустурица

Световноизвестните Андрей Кончаловски и Никита Михалков се разминаха за пореден път. През последните години братята избягват да се появяват по едно и също време на едно и също място. По-големият преди дни откри фестивала Кустендорф в Дървения град на Емир Кустурица, а по-малкият го закри. Това разказва днес Георги Тошев в предаването на Люба Пашова "Извън играта" по БНТ HD. Журналистът се е видял с големите кинаджии.

"Кончаловски си остава изключителен философ, който смесва дворянството си по кръв с шлифовката на западния свят. Той обаче отново припомни, че не е разрешил най-новия му филм "Белите нощи на пощальона на Андрей Тряпицин" да бъде номиниран за "Оскар", защото повече не желае да има нищо общо с Американската академия. Най-интересното, което ми разказа, обаче е следното. През 80-те е идвал инкогнито в България, за да оглежда терени за снимки. Но тъй като по онова време той все още е невъзвращенец за СССР, американците го предупредили, че нашата територия не е съвсем безопасно за него. Никита също не се е променил - с фанатичен плам в очите, когато говори за имперска Русия и за Запада, който я тормозел със санкции. Но за следващия си филм търси субсидии извън Русия, защото гилдията в Москва го обвинява в обсебване на целия годишен бюджет за кино". Кустурица пък споделил с Тошев как се "развиват" отношенията им с Горан Брегович. "Ние сме много различни. Като братя, които не бива да се срещат, защото ще стане твърде опасно", дефинирал той драмата с бившия си съратник в киното, музиката и живота. Емир скоро щял да продължи работата по филма с Моника Белучи, който има ново заглавие - "Млечният път". Спирането се наложило поради липса на финикийски знаци.
"Зареждам се от срещи, в които някой има какво да ми каже. Личната драма успява да промени само умните", споделя Георги Тошев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай