Братовчедката на Супермен спасява света

Братовчедката на Супермен спасява света | StandartNews.com

Извънземна със свръхестествени сили е новият екшън хит

От 2 юни eфирът на Би Ти Ви Екшън ще бъде завладян от братовчедката на Супермен. Всеки делничен ден от 20 часа "Супергърл" ще разнищва историята на Кара Зор-Ел. Тя е родена на Криптон, но преди много години бяга, след като планетата й бива унищожена. По пътя си към Земята космическият кораб на Кара е отклонен от маршрута си заради ударна вълна от експлозията на родната й планета. НЛО-то й остава в зоната "Фантом" цели 24 години. За Кара обаче времето спира. След като отново се отправят към крайната си точка, тя изглежда досущ като при корабокрушението - като 13-годишно момиче. На нашата планета тя има задача - да се грижи за братовчед си Кал-Ел (Супермен), който обаче вече пораснал. Той я учи да борави със свръхестествените си възможности и убеждава свои приятели да я осиновят - семейство Денвърс. На Земята тя крие своите сили, подобни на тези на братовчед й. Сега, вече 24-годишна, Кара решава да приеме своите супер сили и да бъде герой, както й е било отредено. Тя открива, че стотици престъпници от Криптон се крият на Земята от майка й, която е била съдия. Сред тях са дори леля й и нейният съпруг, които се стремят да управляват света. Разбира се, заради добрата си воля Супергърл натрупва незавиден брой врагове, които искат да изобличат героичната й същност.

Фантастичната патаклама е базирана на комиксовата героиня на компанията "ДиСи". Сериалът обаче не е мрачен и изпълнен с насилие, както повече подобни продукции. Критиката се изказва за него много ласкаво и го определя като много свежа екшън поредица, която успоредно с това е забавна и смешна. В главната роля влиза Мелиса Беноист, която зрителите вече познават от друг сериен филм, излъчват по същия канал - "Клуб Веселие", както и още един от актьорите - Питър Фасинели. Беноист всъщност е първата кандидатка от хиляди желаещи за ролята и прави разглеждането на останалите кандидати безсмислено. Мел споделя, че започнала да чете комиксите от "ДиСи" едва след като била ангажирана за ролята на Кара.

Друга любопитна подробност е, че родената през 1979 г. актриса Лаура Бенанти играе майката на Кара, но в живота е едва 9 години по-възрастна от "дъщеря" си Мелиса Беноист. Костюмите в "Супергърл" са поверени на вече доказа професионалист в областта. Те са проектирани от Колийн Атууд, която прави дизайна на дрехите за сериалите "Стрелата" (2012) и "Светкавицата" (2014). Когато облякла костюма си за първи път, Мелиса наранила окото си и се наложило да играе с превръзка като на пират. Сцените от първия сезон са заснети в Лос Анджелис. По-рано този месец продуцентите обявиха, че започват заснемането на втори сезон от поредицата. Но явно са затегнали кесиите, защото продукцията се мести във Ванкувър, където работният процес е по-евтин. В "Супергърл" зрителите ще се насладят на участието на още няколко любими звезди от сериалите - Калиста Флокхарт ("Али Макбийл", "Братя и сестри"), Крис Ванс ("Транспортер", "Психо", "Извън играта", "Бягство от затвора", "Декстър"), Шайлър Лей ("Анатомията на Грей", "Такси Бруклин").

Сериалът е отличен на Наградите на критиката като един от "най-вълнуващата нова поредица". Също така печели и "Изборът на публиката" в категория "Любима нова ТВ драма" за сезон 2015-16.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай