БНТ и бТВ изпращат Крисия на детската Евровизия (ВИДЕО)

БНТ и бТВ изпращат Крисия на детската Евровизия (ВИДЕО) | StandartNews.com

Двете телевизии обединяват усилия за българското участие на престижния музикален конкурс в Малта

Българската национална телевизия и bTV изпращат талантливата Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на музикалния конкурс „Детска Евровизия" 2014 в Малта. Двете медии обединиха усилията си, за да може България да има свои представители в надпреварата, която събира най-талантливите деца на Европа. БНТ 1 ще излъчи на живо целия конкурс, който ще се проведе на 15 ноември в столицата Валета.

„В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко, ние бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец. А посланието й е универсално – защото надеждата за един по-добър свят е не само детска мечта – тя принадлежи на всички нас", каза Вяра Анкова, Генерален директор на БНТ.

„Крисия безспорно е едно талантливо дете, затова сме много щастливи, че получихме обаждане от колегите от БНТ, които са оценили таланта й. Песента, която подготвиха заедно с Евгени Димитров и екипът на „Седем осми" – „Планетата на децата" е изключителна. Надяваме се тя да докосне по същия начин не само нас, но и всички българи в чужбина, както и многобройните фенове на конкурса, които на 15 ноември ще дадат своя глас за Крисия и нейното послание" – заяви по този повод г-н Павел Станчев, Главен Изпълнителен директор на bTV.

„Планетата на децата" е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на Евровизия. Нашите талантливи деца заслужават това" - споделя Евгени Димитров – Маестрото.

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), БНТ е единствената телевизия у нас, която има право да изпрати участник в конкурса. Тази година БНТ отправи своето предложение към талантливата Крисия Тодорова и заедно с bTV, и продуцентите от „Седем осми" обединиха усилия в подготовката на нейното участие. Заедно с Крисия за Малта ще пътуват и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен. Тримата малки изпълнители станаха известни с виртуозните си изпълнения в „Шоуто на Слави". 10-годишната Крисия от Разград плени сърцата на българите и с емоционалното си изпълнение на националния химн пред повече от 40 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски".

Малките изпълнители ще участват на престижния конкурс с авторска песен на Крисия, в подготовката и реализацията на която участват Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Ивайло Вълчев. Песента разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с невероятното изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. Клипът на песента вече е готов и качен на официалната страница на конкурса, както и на специално създадената Facebook страница – Krisia, Hasan & Ibrahim. На нея, освен информация за участието на Крисия и пътя й до финалния концерт в Малта, феновете могат да намерят и официалното видео, което всеки може да споделя в социалните мрежи, като по този начин не просто популяризира българското участие, но и изпрати послание до свои близки и приятели по цял свят.

За „Детската Евровизия 2014"

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на "Евровизия" е „#together" – „Заедно", а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

България се завръща след две години отсъствие, и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската „Евровизия" се включиха Бон-Бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последното участие на български представител бе през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента „Супергерой".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай