Билалов и Блатечки даскали в Созопол

Билалов и Блатечки даскали в Созопол | StandartNews.com

"Слушането е много важно в нашата работа. Едни от най-добрите партньори, с които съм имал възможността да застана пред камера, са Морган Фрийман и Захари Бахаров. Те са и едни от най-добрите слушатели. Такива професионалисти винаги остават в разговора и това им помага да не са изкуствени." Това разказа Михаил Билалов по време на своя уъркшоп в Созопол с млади бъдещи свои колеги.

В морското градче започна шестото издание на летния фестивал на актьорските школи МОНТФИЗ. Още на първия ден на феста улиците на Созопол се напълниха с кандидат студенти, които дойдоха, за да се срещнат с професорите Иван Добчев и Атанас Атанасов, които водят консултации за предстоящата кандидат студентска кампания на НАТФИЗ.

Фенове на актьорското майсторство, професионалисти и колеги пък напълниха залите за специалните уъркшопи и на Филип Аврамов-Фицата, Башар Рахал, Койна Русева и Асен Блатечки, които също споделиха своя опит от театралната сцена и малкия екран. Още по време на първото си събеседване с участниците на фестивала "даскалите" поставиха високи изисквания към тях и ги качиха на сцената на Военноморския клуб, за да проверят техните умения. Една от най-очаквана от бъдещите студенти среща ще е с режисьорката Тея Сугарева, носителка на "Икар" и "Аскеер и с актьорите Любен Кънев и Владислав Виолинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай