„Банско филм фест” с подкрепа за бедстващите в Непал

„Банско филм фест” с подкрепа за бедстващите в Непал | StandartNews.com

След катастрофалното земетресение в Непал на 25 април екипът на „Банско филм фест" реши да организира благотворителни прожекции в подкрепа на бедстващото население. Средствата ще бъдат изпратени целево на Непалската Асоциация по Алпинизъм. Международният фестивал на планинарското кино ще представи филми, свързани с различни експедиции и истории в Хималаите, а така също и с бита, културата, природата на Непал. Лице на кампанията е Боян Петров (първият български алпинист, изкачил К2). Инициативата е под мотото „Намасте, Непал".

„Намасте" е поздрав на непалски и означава също така „прeкланям се пред най-прекрасните качества на твоята душа". Съорганизатори на събитието са Националният Дворец на културата и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", които подкрепят благотворителната кинопанорама.

Прожекциите ще се състоят на различни дати и места. На 25 май от 19,00 часа в кино "Люмиер" е откриването. На 27 май по същото време там ще се прожектират филми. На 28 май в залата на Учебен драматичен театър към НАТФИЗ ще се гледат последните филмови ленти. Три фотоизложби и музикантът Николай Иванов ще съпътстват инициативата. Експозиците са "Защо, Аляска" - Румен Радев, Йоанна Матеева, Дойчин Боянов, "Кавказ'2014" - Тако Младенов, Янко Дойчинов, „Хората на Непал" – Ралица Стоилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай