Българският кандидат за Оскар "Пътят към Коста дел Маресме" - в кината от 5 декември

Българският кандидат за Оскар "Пътят към Коста дел Маресме" - в кината от 5 декември | StandartNews.com

Нови български таланти блестят сред актьорския състав на филма

Българското предложение за Оскар „Пътят към Коста дел Маресме" излиза на голям екран през декември.

Режисьор на първата ко породукция между България и Израел е Иван Ничев, а актьорският състав включва едни от най-обичаните имена в българското кино - Татяна Лолова, Васил Михайлов, Георги Мамалев, Любомир Ковачев, Ернестина Шинова и Стоян Алексиев. Зрителите ще видят и първата драматична роля на Димитър Рачков. Към звездния състав на филма се присединява и Мони Мошонов. Актьорът, чийто родители са емигрирали от София в Израел през 1951 г., е сред най-популярните в киното и телевизията в родината си. Мошонов си е партнирал с холивудски икони, като Марк Уолбърг/ "We Own The Night" /, Хоакин Финкс, Гуинет Полтроу / "Two Lovers"/и др.

Главните роли в романтичната драма са поверени на младата звезда Анжела Недялкова /"Аве"/, изключителния дебютант Кристиан Макаров и впечатляващия Стефан Попов.

Част от героите във филма говрят на ладино /испански/, за да пресъздадат по-осезаемо автентичната обстановка, в която се развива действието на филма.

„Пътят към Коста дел Маресме" ще се бори за номинация за наградата на американската филмова академия под заглавието „Българска рапсодия".

Романтичната история е създадена по дейсвтителен случай, а част от наследниците на героите са живи и до днес. Филмът е заснет изцяло в България, а монтажът и постпродукцията са осъществени в Израел.

Историята:

Майсторски заснет филмът поставя тази романтична история в контекста на едно от най-трудните времена в човешката история. Време, в което властва контраста между омразата и любовта.

Мони (Кристиян Макаров) е млад българин от еврейски произход. Втората световна война е в разгара си, а Третият Райх задължава всичките си съюзници да предадат евреите по своите земи. Въпреки тези събития тийнейджърът Мони се интересува повече от уроците и първите целувки. Приятелят му Жожо (Стефан Попов) е неизменно с него и му помага в свалките. Когато семейството на Мони отива в Кавала, за да търси съпруг за сестра му той се запознава с Шели (Анжела Недялкова). Тя е приказно 17-годишно момиче, което бързо превзема срамежливото сърце на Мони. Скоро, обаче красивата Рашел вижда Жожо и тригълникът между тримата тийнейджъри се заплита.
Премиерата
Романсът на Шели, Мони и Жожо в „Пътят към Коста дел Маресме" ще бъде в киносалоните в страната от 5 декември.

За екипа:

Продуценти: Несим Леви /България/, Моше и Леон Едри /Израел/, Шао Шерцер /Израел/

Оператор: Ади Райс/ Израел/

Сценаристи: Юри Дачев, Иван Ничев, Татяна Гранитова - Ничева и Жан Пиер Магро

Монтаж: Татяна Богданова и Итцик Цхаек и

Композитор: Стефан Димитров

Художник: Роси Бакева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай