Българин от Чикаго vs родните "випове"

Българин от Чикаго vs родните "випове"  | StandartNews.com

Със сълзи, драма, откровения и чутовен скандал във "ВИП брадър" финалистите вече са ясни. Дует "Ритон", Ернестина Шинова, Джино и Станимир Гъмов ще се състезават за победата в реалитито. Те получиха най-много положителни оценки от останалите съквартиранти в инфарктните и последни за сезона номинации в сряда. А Кичка, Кристина Димитрова, Люси Иларионов и Светлана Василева все още ще се борят за зрителското одобрение в понеделник.

Нервите на Гъмов обаче не издържаха и той скочи да обижда Кичка, като я нарече "болен червей" и "овча кожо". А социалните мрежи бяха залети от коментари срещу грубиянщината му. Пак там от близо два месеца за Джино текат всякакви спекулации. Е, и Ернестина и ритонците не се разминаха без критика. Какво знаем и не знаем за четиримата номинирани за победители.

Джино купонясвал с Парис Хилтън

Джино Бианкалана безапелационно е човекът, събрал най-много симпатизанти в социалните мрежи. При това е единственият, който не е ВИП и откровено си го признава. Но е супер земен, държи се нормално, не интригантства, гледа да помогне на всеки и е добре възпитан. Във Фейсбук се разгоряха спорове кое е това момче от Чикаго, наистина ли е богат и дали е "тираджия". Най-точен отговор на тези въпроса даде Краси Куртев, който живее в Щатите от години и е близък на семейството на Джино. Ето какво разказа той пред "Шоу": Джино е роден в София като Гино Ташев. Семейството е в Америка от 18 години. Има по-голям брат - Боби. От малък Джино е леко ексцентричен, отличава се, различен е от масата.

Семейството е патриархално - от стария тип, каквито вече почти няма. В момента Ташеви имат компания за транспортни превози и печелят от рентиерство. Притежават сгради и ги отдават под наем. И той, и брат му са преминали през всяко едно стъпало на бизнеса, докато успеят да се отделят и да станат самостоятелни. В момента този е един от печелившите бизнеси в Америка, защото там разстоянията са много големи и нишата е изключително яко подплатена с много добри финансови предложения. Джино не пропуска да купонясва в нощния живот не само в Чикаго, но и в Ню Йорк и Лос Анджелис. Баровският му стил първоначално смущава хората, особено когато го видят супермодно облечен, яхнал мощен мотор, скъпа кола, с красиви жени наоколо. Но Джино е едно изключително нормално момче, запазило българските си корени - трудолюбив, милосърден към всички. Така че както в петък и събота може да го видиш да купонясва с Бруно Марс или с Парис Хилтън, на другия ден ти се обажда и ти вика, типично по нашенски: "Брат, искаш ли да хапнем в механата български кебапчета?". Връзката му с Джена започна в Америка по време на нейно участие там преди 2-3 години и се разгърна във времето, но разстоянието и личните ангажименти на двамата бяха сред основните причини тя да се прекрати преди 10 месеца. Той й подари дори пръстен за 48 000 долара (имаме сертификати за каратите на диамантите), купи и къща. Но след раздялата я продаде и се премести в собствен апартамент в един от тузарските квартали на Чикаго. Като негов мениджър успях да уговоря с продуцентите на "Вип брадър" доста атрактивен хонорар за Джино, както и много добри условия за пребиваването му в Къщата. Нито парите, нито добрите условия имат чак такова голямо значение за него. Не мисля, че вече е от значение дали Джена ще го гледа или не. Влезе от ексцентричност, както стана и с името, взето от бившата му жена италианка, и може би от една вътрешна потребност, от която е бил лишен - да бъде познат в родината си. Това някои го тълкуват като вид суета, но няма българин, който се е реализирал навън, да не иска това да се знае в родината му.

Хонорарът съблазнил ритонците

Първоначално Катя и Здравко били против влизането си във формата. Страхували се, че това може да съсипе имиджа им. Донякъде се случи заради избухливия характер на Здравко, който, непрекъснато влизаше в интрига с Кичка. Това определено ще им коства "точки" на финала. В крайна сметка двойката склонила да влезе в брадъра, примамена от апетитния хонорар. Говори се за 150 000 лева, а и нагоре. Първоначално продуцентите на формата предложили далеч по-малка сума, но след като така и не стигнали до консенсус с изпълнителите, решили да увеличат неколкократни сумата. Високият хонорар явно е изиграл решаваща роля за решението на обичаните изпълнители. А и те знаят как да си го заслужат. Катя и Здравко са хора, които са преминали през много трудности и имаше какво да разкажат на зрителите. Като например онази история, в която имали купища пари скрити в гардероба. "Всеки ден си щипвах по малко и така, докато в един момент не остана нищо. Нямаше даже с какво да си купим храна", разказва Здравко.

Катраненият хумор и чистата душа на Гъмов

Стaнимиp Гъмoв oпpeдeлeнo e любимeц в apтиcтичнитe cpeди. От 2001-ва той е в трупата на Столичния куклен театър, където участва в спектакли за деца и възрастни. "Ние дърпаме конците на тази държава! В кукления театър! Запомнете това!", представи се 41-годишният симпатяга във визитката на брадъра. В "Сълзата" пък с Христо Мутафчиев играят в "За теб" на Яна Борисова. Старозагорецът стана особено популярен в телевизията с образа на "културоведа Гъмов" в предаването "Сблъсък" на Иван Христов и Андрей Арнаудов. С чувството си за хумор зевзекът успява да влезе под кожата на "опосумите" и заедно с тях и своя колега Димитър Павлов заформят мощно каре от купонджии. От тогава му излезе име, че е доста "привързан" към чашката. Успех му донесе и ролята на погребалния и сватбен агент Живко Здравков в сериала на Нова "Етажна собственост". Въпреки много доброто си представяне, Гъмов не спечели първия сезон на шоуто "Като две капки вода", но стана любимец на публиката. Превъплъщенията му забавляваха, понякога до сълзи, особено появата му като Таркан, когато изпълни с неподражаем акцент парчето "Палавница". Чувството му за хумор е катраненочерно, но душата му е чиста, казват тези, които го познават добре. Не обича да говори много за личния си живот - разведен е от години с Анна, студентската му любов, от която има син на 10. Момчето не го нарича тате, а брат, защото двамата не си играят на бащи и синове, а са по-скоро приятели.

"Всичко му харесвам на този живот, като почна от себе си. Чак ме е било яд понякога - гледам ги някои хора - абе, толкова пък чак късмет да нямат, а на мен пък всичко да ми е наред", хвали се комикът. Но е имал и трудни моменти, когато близо година остава без работа по собствено желание. В този период се подвизава месец-два на строеж, продавал е и на сергия на Албена. "Не ме е срам, имам опит в много сфери и може би ми помага и в актьорството. В крайна сметка животът ми не свършва с даден проблем - дали ще си се разделил с жена си, или пък си останал без работа - край, отиваш и се самоубиваш. Няма такива неща, всичко е временно и ще се оправи. Имало е моменти, когато съм искал да изчезна, да се отърся малко - да отида три дни за риба и никой да не знае къде съм, или да си изключа телефона за два дни и да си подредя мислите", споделял е Гъмов пред колеги.

Ерна едва не умряла от базедова болест

Ернестина Шинова е от хората, които не носят маска в живота си, но на сцената играе на пълни обороти. Казва, че знае 2 и 200 - толкова неща са минала през главата й. Затова днес върви по пътя си с хашлашки непукизъм за дреболиите от бита и с особена чувствителност и състрадание към всичко живо, изпаднало в беда - от животинче на улицата до анорексички, нуждаещи се от помощ. Дъщерята е на писателя сатирик Чавдар Шинов, снахата на гениалния Петър Слабаков и съпругата на режисьора бунтар Андрей Слабаков е изградила име с личен труд и успехи. Президентшата от филма "Мисия Лондон" и актрисата на "Комиците" днес, веднага след ВИТИЗ играе в Бургаския театър, а после заминава за Рим. Там специализира актьорско майсторство и за малко е и модел. (Днес, на 52, все още има тяло на момиче.) За играта си във филма "Хиндемит" получава "Златна роза". След драматично и усложнено раждане на дъщеря й Йоанна Ерна получава базедова болест от притеснение. "Андрей беше много объркан, горкият. От една страна, лекарите казваха, че нищо ми няма и съм просто някаква нервна и истерична, от друга страна, той виждаше ясно, че нито съм нервна, нито истерична, защото ме познава много добре. Виждах страха в очите му. Не се отделяше от мен, когато не снимаше. Даваха ми антидепресанти, от които се чувствах още по-зле. Мислех, че съм луда. Лекуваха ме от някакви неща, от които буквално щях да умра. Най-лошото нещо е да ти се сбърка диагнозата. В рамките на 20 минути кръвното ми ставаше от 200 на 180 - на 50 на 20. Веселба страшна", споделя одисеята си актрисата пред Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай