15:05 ч.

06.11.17

2 мин.

0

0

0

Българи и румънци аплодират "Дамасцена" във Варна

от редактор |

Българи и румънци аплодират "Дамасцена" във Варна

Стотици българи и 20 румънци от Букурещ и Констанца аплодираха във Варна поредната премиера на "Дамасцена". Гостите от северната ни съседка се оказаха приятели и колеги на Тодор Анастасов.


Режисьорът на сагата по сценария на Мария Лалева дълги години е бил близък с големия кинаджия Емил Лотяну и поддържа връзки оттатък Дунав, а освен всичко друго, се справя прилично с езика на Мирча Елиаде.


"Признавам, че останах изненадан. Чели по сайтове и форуми за "Дамасцена" и дошли - с тях имаше и съгледвачи разпространители", коментира Анастасов за "Стандарт". Той и Любо Чаталов, който прави роля за "Оскар" като бащата на главния герой Течо, в чиято кожа пък влиза Веселин Плачков, посрещаха киноманите пред Фестивалния и конгресен център. Между тях беше и целият клас на прекрасната Снежина Вълканова - едно от децата в лентата. Анастасов разказва още, че след финалните овации зрителите споделяли с него: "Излизаме с пречистени сърца", трогнати от историята на Течо, който избира да остане в България и да гони мечтите си.


С идентични еуфорични чувства вече гледат "Дамасцена" из залите в Розовата долина, на която е посветен сюжетът. Още повече че почти всички от 1500-те статисти пред камерите са именно от там.


Походът на лентата, продуцирана от Мария Лалева, продължава и край морето - в Каварна и Добрич, както и из софийските салони. На премиерата в Операта на Стара Загора е имало разпространители от Турция, разкрива Тодор Анастасов. Според него най-важното е филмът да припомни на всеки от нас докъде е стигнал в осъществяването на мечтите си.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент