Уди Алън прави сериал от мързел

 Уди Алън прави сериал от мързел | StandartNews.com

Не ми се снимат велики филми, оправдава се геният, който е привикал Майли Сайръс за новата си авантюра

Уди Алън не спира да изненадва феновете си. Този път киноасът пише сценарий за половинчасови телевизионни серии за един сезон, които, естествено, ще режисира собственоръчно. Авторът на някои от най-култовите творби в световното седмо изкуство подписа договор с компанията за онлайн търговия на дребно "Амазон". Работното заглавие на лентата е "Неназован проект на Уди Алън", уточнява Би Би Си. В типичния си провокативен стил американският артист коментира: "Не знам как се стигна до това. Липсват ми идеи и не ми е ясно откъде да започна. Предполагам, че Рой Прайс ще съжалява за идеята си". "Уди Алън е създател визионер, който е направил някои от най-великите филми на всички времена. За нас е чест да работим с него върху първия му телевизионен сериал.", отговаря му вицепрезидентът на студиото. Новината се появи дни след първия за онлайн компанията "Златен глобус" за сериала "Transparent". Въпреки че Уди Алън работи в момента над следващия си проект - с поредната му екранна фаворитка Ема Стоун и Хоакин Финикс - той споделя: "Приех предложението, защото ме мързи".

Епизодите ще бъдат пуснати като видеоуслуга

в САЩ, Великобритания и Германия. Този ход е ключов за подобен род интернет продукти. Заедно с конкурента си Netflix, от "Амазон" са се заели да сложат край на бизнес модела на традиционната ефирна телевизия. Все пак от компанията за онлайн бизнес се стремят да догонят Netflix, след като последният завладя интернет пазара със сериалите "Къща от карти" и "Оранжевото е новото черно". Продуцентите пазят в тайна подробностите около сериала на Алън, но засега е известно, че снимките му ще започнат в началото на март и че режисьорът и сценарист ще застане и пред камерите. Друг известен факт е, че тийнейджърската поп сензация и звезда на "Дисни" Майли Сайръс също получава роля в поредицата. Провокативната певица качи портрет на Уди Алън в профила си в Инстаграм и написа: Пожелавам си по-лека година, но не можах да откажа предложение за роля, получено в телефонен разговор. Певицата стана известна първо в Америка, а после в целия свят като Хана Монтана в едноименната детска поредица на "Дисни".

Според коридорна информация, действието в сериала на Уди Алън ще се развива през 60-те години, а прочутата с разголените си изпълнения тийн дива ще партнира на Илейн Мей - комедийната актриса и сценарист, ветеран от ерата на стендъп представленията на Уди Алън.

Алън е известен и с това, че пише сценариите си на ръка и никога не е пуснал и един имейл. Режисьорът признава, че технологиите са му чужди и

няма компютър вкъщи

За последен път Алън писа тв сценарий през 1950-а година за поредицата на Сид Сийзър "Твоето шоу на шоутата". Сега феноменалният кинаджия признава "малките си грехове" в американското интернет списание "Deadline.com".
"Съжалявам за сделката, защото ме извади от зоната ми на комфорт. Най-интересното е, че дори не знам какво е стрийминг услуга. Никога не съм знаел и какво е "Амазон". Никога не съм гледал техни сериали, дори и по ефирна телевизия. Не съм гледал "Семейство Сопрано" и "Момчетата от Медисън авеню". Всяка вечер съм навън и когато се прибера вкъщи, гледам бейзбол или баскетбол. От "Амазон" се свързаха с мен: "Молим ви, направете нещо - каквото искате". Непрекъснато им повтарях, че нямам никакви идеи и не гледам техните продукции. Това продължи в продължение на година и половина, а те ми отправяха все по-добри оферти. Накрая ми казаха, че ще направят всичко, което поискам - просто да им дам шест часа и половина материал. Можеше да бъде в черно-бяло, можеше да е заснет в Париж, Ню Йорк или Калифорния. Можеше да е семейна история или пък комедия или драма. Те ми

предложиха много пари

и всички около мен ме притискаха да го направя - какво има да губя. И се съгласих. Но сега ми е много трудно. Бях самонадеян и си мислех, че ще го снимам като филм в шест части. Оказа се, че не е точно така. Но винаги съм се борил и продължавам да се боря. Надявам се само, че когато най-накрая финализираме сериала до края на 2016 година, от "Амазон" няма да са разочаровани. Защото те са добри хора и аз не искам да ги разочаровам. Правя всичко по силите си. Това е работа, и то в рамките на обичайната ми график. Но не е лесно. Надявам се накрая продуцентите да не се питат: "Ние му дадохме свобода и пари, а той ни предлага това?!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай