80-те се завръщат със "Семейство Голдбърг"

80-те се завръщат със "Семейство Голдбърг"  | StandartNews.com

"Семейство Голдбърг" тръгна по "Фокс" в събота, като всеки делник телевизията ще излъчва по два епизода от 20 часа. Действието в сериала се развива преди появата на интернет, смартфоните и лаптопите. В 80-те години на миналия век, когато се е живеело по-просто и ненатоварващо. За 11-годишния Адам Голдбърг това е времето от неговия живот, през което той наблюдава и разучава заобикалящия го свят със своята видеокамера. Той е пристрастен към филмите. Сюжетът на сериала се фокусира върху семейството на Адам - неговите брат и сестра Бари и Ерика, баща му Мъри Голдбърг и майката Бевърли Голдбърг. Лудориите в дома им са записвани всекидневно от камерата на Адам. Неговото хоби често довежда до комични ситуации, които поставят на изпитание търпението на родителите му. Иначе комичното семейство е чудесно. Мама Бевърли, изиграна от Уенди МакЛендън-Кови, е класически "доминатор" - тя е свръхзащитаваща майка, обича своите сладки деца, но тотално се налага във всичко без никакво усещане за граници. Татко Мъри, в ролята влиза Джеф Гарлин, е груб и понякога разсеян, отдаден родител, но само с половината от вниманието си. Сестрата Ерика (Хейли Оранша) е популярна и ужасяваща, и прави всичко възможно, за да не демонстрира, че е най-умната в клана. Трой Джентайл влиза в сериала като Бари - страстен мечтател, който може би твърде много се е отнесъл в бляновете си и винаги изтегля късата клечка. Част от семейния кръг е и обичаният Ал Соломън-Дядо (Джордж Сийгъл), най-непокорният от всички, безсрамен донжуан, който научава от семейството си толкова неща, на колкото той самият ги учи.

Сред предизвикателствата, пред които се изправя семейството, са желанието на Бари да си купи възможно най-скоро кола, мистериозните писма на Мъри и разочарованията на младата Бевърли, свързани с Хелоуин.

"Семейство Голдбърг" е вдъхновен от детските години на продуцента и сценарист на серийния филм Адам Голдбърг, който често е записвал с камера най-важните събития в семейството си. Той толкова се увлича да пресъздаде правдоподобно миналото си, че повечето от плакатите в стаята на главния герой са от собствената му детска. Сериалът се завъртя по американските екран през 2013-а. Тогава получи смесени отзиви от критиката. "Холивуд рипортър" го определя като рядко добра комедия с много сполучлив каст и сценарий. "Сан Франциско Хроникъл" пък пише: "Веднага, щом видите героите, ще се влюбите в тях". Според "Вашингтон пост" обаче серийният филм е "твърде шумен", а "Ню Йорк Дейли Нюз" отсича директно, че е "просто ужасен". Въпреки разнопосочните мнения на филмовите критици, сериалът се радва на голям зрителски интерес. Четвърти поред сезон се излъчва в Америка. "Семейство Голдбърг" се нарежда и сред 20-те най-добри телевизионни шоута за 2013-а година според "TV Guide".

Любопитен факт е, че много зрители на комедията са объркани по отношение на религията, която изповядват героите. От една страна, има много признаци за това, че те са евреи. Например, настояването на Бевърли семейството да вземе участие в "Супер Ханука". От друга страна обаче, за вечеря често похапват свинско и скариди. Продуцентите твърдят, че Голдбърг не са евреи и се позовават на изследване от 2013-а година. То твърди, че 22 процента от евреите в САЩ не спазват нормата на хранене "кашер", която забранява някои меса и определени морски продукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай