17:00 ч.

08.09.16

2 мин.

0

0

0
50 години "Стар трек"

След повече от 700 епизода и над 10 пълнометражни филма, "Стар трек" навършва 50 години.


"Няма да се получи". Това е коментарът на сп. "Варайъти" за сериала "Стар трек", след излъчването на пилотния му епизод на 8 септември 1966 г. През февруари 1969 г. телевизия Ен Би Си спира сериала, твърдейки, че аудиторията на филма е прекалено малка. Но след кацането на Луната по-късно същата година, интересът към космоса достига нечувани висини и сериалът се възражда. През 1979 г. е пуснат първият пълнометражен филм към него.


Петдесет години по-късно, след повече от 700 eпизода и над 10 пълнометражни филма, "Стар трек" се е превърнал в култ.


Действието в "Стар трек" се развиваше в бъдещето, казва Уилям Шатнър, изпълняващ ролята на капитан Джеймс Т. Кърк, в интервю по случай годишнината на сериала за в. "Ю Ес Ей тудей". "Но в най-силните си моменти във филма се разискваха актуални за времето проблеми", допълва актьорът, като подчертава възхитителния начин, по който "Стар трек" предава идеята за обединението на хора, нации и планети. Шатнър споделя и учудването си колко често сериалът е предвиждал бъдещия технически напредък. Пример за това са "комуникаторите", които днес биха могли да бъдат оприличени на смартфоните, предава Нова ТВ. 


Джийн Роденбери, създателят на "Стар трек", починал през 1991 г., преди смъртта си изявява желание прахът му да бъде разпръснат в космоса. Желанието му се сбъдва през 1997 г.


Режисьорът Джей Джей Ейбрамс, поел филмовия франчайз през 2009 г., планира нов пълнометражен филм, а премиерата на "Стар трек: Откритие" в онлайн пространството ще се състои през януари 2017 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент