4 милиона ще струва детската Евровизия

Хасан, Ибрахим и Крисия

4 милиона ще струва детската Евровизия | StandartNews.com

Вероятно ще искаме допълнителна техника от други държави, обясниха от "Сан Стефано"

Това е голям шанс за реклама на страната ни, казват от БНТ

Около три-четири милиона лева струва на първо четене детската Евровизия, но бюджетът за домакинството на България на песенния конкурс тази година все още, естествено, не е финализиран. Освен това от БНТ се надяват и на интереса на рекламодатели. Добре дошли са и креативни идеи за лого и слоган на благородното състезание.

"Обикновено се слага името на града, в който се провежда надпреварата, но получихме одобрение да пише и "България" - защото това е уникална възможност за позиционирането ни като страна, която е една от големите туристически дестинации", каза Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

"Без подкрепата на държавата няма да се справим. Но това не е предаване на нашата телевизия, затова в логото присъства и "България", уточниха още от ръководството на "Сан Стефано".

До края на август страните от Европа могат да заявят участие в шоуто. Засега те са 16. То ще бъде в "Арена Армеец" на 21 ноември. Залата е подходяща, защото има помещения, в които децата да се хранят, репетират и отдъхват. Цената на билетите все още не е изчислена.

Страната ни ще бъде домакин, защото Италия, чийто представител Винченцо Кантиело спечели конкурса през 2014, в крайна сметка се е отказала. БНТ е приела не защото ние сме по-богата държава от Италия, а защото за нас позитивите, които можем да получим от подобно домакинство, са по-важни и по-големи, стана ясно още по време на брифинга в студио 5.
Кое хлапе ще ни представлява, тепърва ще се решава - дали с конкурс или с избор на вътрешно жури, предстои да се изясни.

Днес от БНТ се срещат с компанията на Слави Трифонов "7/8", с която се обединиха за участието на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година в Малта. "Организацията на подобен спектакъл е толкова мащабна, колкото и на "голямата" Евровизия - нищо, че върви с името "детска", казаха още от БНТ.

"За шест месеца трябва да организираме сложен конкурс. Това наистина са много усилия - включително и творчески", обясни Вяра Анкова.

Йоана Левиева, ръководител на българската делегация на миналогодишната детска Евровизия, посочи, че вероятно ще е необходимо страната ни да внася техника от други държави за конкурса. "Трябва да е ясно, че това е програма в HD формат - в много висока резолюция. Ще бъде снимана с много камери по сложен начин. В момента точно с това се занимаваме - анализираме каква част от наличната техника - не само в БНТ, а въобще в България - може да се използва", казаха още от "Сан Стефано".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай