3D Пижо и Пенда станаха хит в нета

3D Пижо и Пенда станаха хит в нета | StandartNews.com

Две български студентки направиха 3D анимация с Пижо и Пенда. Видеото е със заглавие "Червено и бяло" (Red & White), а авторките му - Никол Николова и Йоанна Иванова, искат да популяризират българския фолклор и мечтаят да работят в сферата на професионалното кино. Двете момичета са студентки във Великобритания, разказва порталът uspelite.bg.

Краткото 2-минутно филмче набра стотици фенове за броени дни. "Идеята ни беше да създадем проект, който пряко ще докосне всеки българин и същевременно ще покаже една интересна, различна, и не толкова позната на света традиция и култура, казва Никол Николова. Двете с Йоанна са работили над филмчето за Пижо и Пенда 7 месеца. Момичетата искали да впечатлят бъдещи работодатели, включвайки в портфолиото си 3D продукция, базирана върху родния фолклор.

Филмчето започва с кратко въведение на английски за предание, според което Пижо се влюбва в Пенда щом я вижда. Любовта им е силна и те вдигат сватба. А в тяхна чест хората започват да изработват бели и червени фигурки от конци, с които се закичват през пролетта. Героите в "Червено и бяло" са облечени в червено и бяло. Пижо в е белодрешна носия, а Пенда носи червен сукман. Лицата на двете човечета са красиви, а за фон са анимирани компютърни изображения на къщи с автентична българска възрожденска архитектура, топящ се сняг и появило се от него кокиче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай