Спортният шеф убит заради спор

Спортният шеф убит заради спор | StandartNews.com

София. Директорът на спортното дружество Национална спортна база Петър Божилов е убит заради лют спор. Това каза пред „Тази сутрин” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Не е ясно на каква тема е бил спорът. По време на лютата разпра обаче участниците в него са извадили оръжията си и са стреляли един в друг, обясни шефът на столичната полиция.

Петър Божилов и 71-годишен мъж се застреляха в неделя. Инцидентът стана в местността Елата край столицата.

71-годишният мъж, който също е убит, не е член на ловната дружинка. Той се появява по време на лова и започва да спори, че не трябва да ловуват на въпросното място. Разпрата продължава по-късно с Божилов и така се стига до трагичния изход.

Експертизите ще покажат кой е стрелял първи. Двамата обаче са намерени на около 20 метра един от друг, добави директорът на СДВР.

Нейков: Убийството му няма общо с наемите на спортните обекти

Убийството на Божилов не е свързано с договорите за наеми на спортните обекти, заяви министърът на спорта Свилен Нейков.

Според него спорът при инцидента е бил на тема, различна от професионалните задължения на Божилов. Министърът добави, че една от версиите за скандала между Божилов и 71-годишния мъж е  свързан с територията за ловуване.

"В момента всичко това, което изпълняваше, и неговата дисциплина, и поведение, беше напълно адекватно на един нормален човек. Той обаче не търпеше несправедливостта", каза Нейков пред ТВ7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай