Спортен шеф убит в ловджийски дуел

Шефът на Националната спортна база и 71-годишен се застреляли взаимно

Спортен шеф убит в ловджийски дуел | StandartNews.com

София. Двама ловци се застреляха взаимно в Плана планина. Eдиният от загиналите е Петър Божилов – изпълнителен директор на Национална спортна база. Другият е 71-годишен мъж, чиято самоличност все още е неизвестна. По непотвърдена информация между мъжете възникнал скандал, след което те извадили оръжията си и се гръмнали.

Инцидентът е станал в местността Елата край столицата. Сигнал в МВР е получен към 16.30 часа. Според полицията единият мъж е стрелял с ловна пушка, а другият - с пистолет.

По случая няма задържани. Разпитват се свидетели и се изяснява как точно се е случило смъртоносното прострелване.

Петър Божилов, извествен с прякора Пешо Поялника, е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас". Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара Илиенци и се говори, че е работил за известния подземен бос Методи Методиев-Илиянски. Известно време се е подвизавал във фалиралата Банка за земеделски кредит. Със застреляния през 1995 г. Пламен Михайлов-Кимбата са били съотборници в една лодка като състезатели на ЦСКА. Дори стават шампиони през август 1995 г.

Наскоро изпълнителният директор на Агенция по горите издаде заповед, с която се определя график за ловуването в дните от 22 до 26 декември. Той обяви още, че с цел предотвратяването на инциденти при лов, строго ще се следи за спазването на разпоредбите в закона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай