Собственикът на хотел "Родина" арестуван за дрога

Собственикът на хотел "Родина" арестуван за дрога | StandartNews.com

 

Благоевград. Собственикът на хотел "Родина" в София и бивш банкер Васил Нинов е арестуван в Гърция заедно с управителя на хотела Константин Георгиев, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Двамата бяха задържани вчера със 168 кг дрога на пристанището в Солун, както съобщи агенция Стандарт Нюз.

Преди два дни гръцката полиция съобщи, че е заловила 168 кг чист кокаин в контейнер на кораб в Солун, пристигнал от Южна Америка. Арестувани са четирима предполагаеми трафиканти, от които двама са българи, един испанец и един португалец, на възраст между 40 и 58 години.

Залавянето на наркотиците е станало във вторник вечерта на солунското пристанище. Според полицията стойността на дрогата на пазара на едро е 5,5 милиона евро, а на дребно - 15 милиона евро. Гръцката полиция е работила заедно с ДЕА и нашите служби. Предполага се, че става въпрос за международна мрежа за трафик на наркотици.

"Вижте кой е Васил Нинов и с кого е свързан у нас. Надявам се този път политическите ни опоненти да не кажат, че акцията на международните служби е политическа. Разберете, когато преследваме престъпници, не се водим от това към коя партия гравитират", допълни министър Цветанов.

Васил Нинов бе собственик на фалиралата през 1999 г. Балканска универсална банка. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай