Съдът решава съдбата на Боевски, той моли България за помощ

Съдът решава съдбата на Боевски, той моли България за помощ | StandartNews.com

Сао Пауло. Съдбата на Гълъбин Боевски ще стане ясна до часове. Съдът в Сао Пауло ще заседава по делото във вторник, а олимпийският ни шампион разчита на помощ от държавата.

За първи път след ареста бившият спортист ще чуе обвиненията, а защитата му ще поиска от магистратите той да излезе на свобода под гаранция. Щангистът беше задържан на летището в Сао Пауло през октомври с 9 килограма кокаин и оттогава е в затвора без повдигнато обвинение.

"Каза ми, че никой адвокат не може да го измъкне, ако държавата му не застане зад него. Смята, че държавата е най-силният му адвокат. Знам от него, че е написал писма до министъра на външните работи и до министър-председателя. И си мисля, че ще има и отворено писмо до българските медии”, каза пред бТВ Красимира Боевска, съпруга на Гълъбин.

Самият Боевски няма да присъства на заседанието. Делото ще се гледа при закрити врати, а той ще даде показания в конферентен разговор.

„Ние знаем, че той е невинен. Това, което ще се прочете там, е една процедура за нас, която независимо дали ще бъде тежка или лека, ще я преживеем в този ден”, обясни Красимира. 

Над 50 документа са внесени в петицията до съда от защитата на Боевски, като най-важни са уверението му за чисто съдебно минало, договорите за дарителство и препоръките от Българския олимпийски комитет и федерацията по щанги.

„Искам да го защитим, искам държавата да застане зад него, искам този ужас, който е за семейството му и за него, да свърши. Да спре!”, споделя Красимира.

Съдът ще излезе с решение в едноседмичен срок, а голямата надежда на Красимира е, че двамата с Гълъбин ще отпразнуват Коледа и Нова година заедно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай