Отложиха делото срещу Октай Енимехмедов

Отложиха делото срещу Октай Енимехмедов | StandartNews.com

София. Състав на Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е редовно призован, но не се яви на заседанието на съда, предаде Фокус.

Нито почетният председател на ДПС, нито негов представител не се появиха на първото заседание в сряда. Доган е бил призован редовно на 9 август, когато документът за това е бил връчен на неговата охрана. Делото бе отложено за 24 септември, когато почетният лидер на движението ще бъде доведен принудително в съда, за да бъде разпитан и като потърпевш, и като свидетел.

Енимехмедов е обвинен затова, че на 19 януари 2013 г., в гр. София, при провеждане на Национална конференция на ДПС направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган. Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.

Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи доживотна присъда.Едновременно с делото срещу Енимехмедов се води и разследване за използвана прекомерна сила от делегатите на конференцията на ДПС, които неутрализираха нападателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай