Октай: Съжалявам, че пистолетът засече

Съдът остави нападателя на Доган в ареста

Октай: Съжалявам, че пистолетът засече | StandartNews.com

София. Не съжалявам за случилото се, а само, че пистолетът засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред съда днес. Нападателят на Ахмед Доган проговори за първи път след неуспешния атентат пред магистратите. Въпреки това те го оставиха в ареста.

Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган и насочин пситолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша, каза Октай. Младежът заяви още, че уважава законите на България и държавността.

Може би възрастта, в която съм и идеалите, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам, обясни още Октай. Той смята, че мярката "задържане под стража", която иска прокуратурата, е безсмислена.

Дори да съм извършвал престъпения в миналото съм поел отговорността си за тях и от години полагам усилия като всеки български грабдажданин да допринеса с нещо за тази държава, каза Октай. Преди години момчето е било задържано за хулиганство и грабеж.

Въпреки признанията на Октай, прокуратурта поиска постоянно задържане под стража. Мотивите на обвиннеието са, че младежът може да извърши ново престъпление, защото не е с адресна регистрация в София и има други проявления. 

Аз няма къде да се укрия, но може някой друг да го направи с цел да ме затрие, отговори веднага Октай. Защитата пък заяви, че обвинението е безпочвено, защото патроните, които е използвал младежът, не са можели да убият човек, а пистолетът е бил газов. Освен това от защитата смятат, че трябва да се повдигне обвинение само за хулигнаство, а не и за опит за убийство. В крайна сметка съдът остави Октай зад решетките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай