Нападателят на Вики лежал в Алжир за алкохол

Помагачът на Аладин го пратил за Гърция, донесъл му дрехи в ареста

Нападателят на Вики лежал в Алжир за алкохол | StandartNews.com

София. Нападателят на Виктория Христова - Салахедин Бин Аладин е лежал в затвора в родния си Алжир за алкохол. Това призна самият той пред Софийския градски съд в петък.

Магистратите го оставиха в ареста. Алжирецът, който е заподозрян за нападението на 20-годишната студентка Виктория Христова беше арестуван във вторник в Гърция. Мотивите на съда са, че има обосновано предположение, че Аладин е автор на престъплението. Помагачът му, Александър Симеонов, за когото прокуратурата също поиска "задържане под стража", бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

Престъплението, за което Бин Аладин отговаря, е грабеж, придружен с опит за убийство. За него законът предвижда от 15 години затвор до живот без замяна. Междувременно в съда стана ясно, че Аладин не е истинското име на задържания. Неговата защитничка заяви, че по време на разпита си в досъдебното производство нападателят е казал, че се казва Абдула Фуда. Именно заради този факт в началото на заседанието адвокатът поиска да се изясни самоличността на мъжа в залата.

След кратък разпит от страната на съдията стана ясно, че досега Аладин се е представял с това си име пред българските власти и няма причина сега то да бъде променяно. Пред магистратите Аладин разказа, че има основно образование, не е женен и се занимавал в родната си страна с въглища. От 8 месеца живеел със своя помагач- Алекснадър Симеонов. На въпрос какво работи, Симеонов отговори, че предлага сексуални услуги срещу заплащане. Новината за неговото занимание научи в съдебната зала и майка му. Тя беше дошла да чуе решението на магистратите. заради факта, че е помагал на полицаите и не се е укривал, Симеонов беше освободен с мярка "подписка". Той е завел униформените до контейнера, в който са били изхвърлени кървавите дрехи на Аладин след нападението над Виктория. Освен това Симеонов им показал и в коя шахта е изхвърлен отмъкнатия GSM на момичето. "Невероятно много съжалявам, но всичко е направено под заплахи. Аз дори му донесох дрехи в ареста, защото той беше гол", заяви Симеонов пред магистратите.

В хода на заседанието стана ясно, че Аладин няма спомен колко удара с ножа е нанесъл на Виктория, но помни, че тя го е обидила. По думите му пред разследващите студентката го е нарекла "бездомно куче, което яде от боклука". Самата Виктория обаче отрича да е казвала това.

Нападателят на студентката разказа още как си е признал пред полицаите за престъплението и иска по-лека мярка за неотклонение. "Александър ме убеди мина границата. Той ми каза, че ще ми уреди фалшива лична карта да замина за Европа", разказа Аладин пред съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай