20:00 ч.

17.09.12

2 мин.

3397

0

2
Иво плашил бивше гадже с киселина

Подслушвали полицая по дело за палеж, извадил желязно алиби


Плевен. Ивелина Славчева не е първата жертва на полицая психар Иво Маринов, разкри "Стандарт". Ревнивецът тероризирал и бившата си приятелка. През 2009 г. я заплашил, че ще я залее с киселина, заканил се и да я убие. А сервитьорката от Плевен се оплакала в полицията. Щом разбрал, че го разследват, Иво поръчал да запалят колата й, носи мълвата в града.


 


Ревнивец, преследвач и убиец - уликите сочат, че всяко от трите определения е 100% валидно за полицая Иво Маринов. Дали е подпалвач обаче - следствието не могло да се произнесе. "Подслушвахме го, но от СРС-тата не можахме да докажем, че стои зад престъплението", разказаха вчера полицаи, участвали в разследването преди 3 г. За нощта на палежа охранителният полицай Иво Маринов извадил желязно алиби - че е бил на работа в сградата на полицията. "Въпреки че го разследваха от "Вътрешна сигурност", тогава доказателствата не стигнаха, за да може да го отстраним от длъжност", потвърдиха и от полицията в Ловеч. Заради случая обаче, срещу него е била заведена преписка в плевенската прокуратура за заплаха за убийство и обезобразяване с киселина, която ченгето отправило към бившата си приятелка. Вчера материалите по нея бяха присъединени към делото за разстрела на Ивелина Славчева, потвърдиха и от прокуратурата в Ловеч.


Маринов започнал да тормози гаджето си, когато


 


скъсали след около 2-годишна връзка


 


Започнал да преследва сервитьорката с коли - както по-късно правел и с разстреляната Ивелина. Причаквал я и пред дома й. Стигнало се дотам, че бащата на момичето трябвало да я изпраща до работа - за да не я тероризира полицаят. И успял да я опази.


Ивелина от Ловеч обаче нямаше този късмет. Затова и вчера Окръжният съд в Ловеч наложи на Иво Маринов постоянна мярка "задържане под стража". Преди внасянето й в съда, полицаят категорично отказал да направи каквито и да е признания за екзекуцията на красивата застрахователка, съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков. Обвинението за предумишлено убийство на Маринов бе повдигнато още в събота. А през целия понеделник се провеждаха разпити на свидетелите на кървавото престъпление. Независимо от психотестовете, които Маринов държал, ще му бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, уточни Вълков. Според него Иво е напълно вменяем и ще понесе отговорност за действията си.


Иво Маринов имал


 


сериозен проблем с жените и секса


 


пък смятат психолози от екипа на МВР, който вече е разпитал арестувания полицай. Убиецът признал, че не му върви с дамите, не пиел и не пуши. Оправдал поведението с дълбока травма от юношеска възраст, когато баща му се разболял от рак и починал на 41 г. Иво израснал под властната ръка на майка си Поля. Това обстоятелство било известно в службата му. Присъствието на майка му при ареста пък предотвратило опитите за съпротива - Иво бе задържан с патрон в цевта на пистолета и със зареден пълен пълнител.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент