Иво плашил бивше гадже с киселина

Подслушвали полицая по дело за палеж, извадил желязно алиби

Иво плашил бивше гадже с киселина | StandartNews.com

Плевен. Ивелина Славчева не е първата жертва на полицая психар Иво Маринов, разкри "Стандарт". Ревнивецът тероризирал и бившата си приятелка. През 2009 г. я заплашил, че ще я залее с киселина, заканил се и да я убие. А сервитьорката от Плевен се оплакала в полицията. Щом разбрал, че го разследват, Иво поръчал да запалят колата й, носи мълвата в града.

 

Ревнивец, преследвач и убиец - уликите сочат, че всяко от трите определения е 100% валидно за полицая Иво Маринов. Дали е подпалвач обаче - следствието не могло да се произнесе. "Подслушвахме го, но от СРС-тата не можахме да докажем, че стои зад престъплението", разказаха вчера полицаи, участвали в разследването преди 3 г. За нощта на палежа охранителният полицай Иво Маринов извадил желязно алиби - че е бил на работа в сградата на полицията. "Въпреки че го разследваха от "Вътрешна сигурност", тогава доказателствата не стигнаха, за да може да го отстраним от длъжност", потвърдиха и от полицията в Ловеч. Заради случая обаче, срещу него е била заведена преписка в плевенската прокуратура за заплаха за убийство и обезобразяване с киселина, която ченгето отправило към бившата си приятелка. Вчера материалите по нея бяха присъединени към делото за разстрела на Ивелина Славчева, потвърдиха и от прокуратурата в Ловеч.

Маринов започнал да тормози гаджето си, когато

 

скъсали след около 2-годишна връзка

 

Започнал да преследва сервитьорката с коли - както по-късно правел и с разстреляната Ивелина. Причаквал я и пред дома й. Стигнало се дотам, че бащата на момичето трябвало да я изпраща до работа - за да не я тероризира полицаят. И успял да я опази.

Ивелина от Ловеч обаче нямаше този късмет. Затова и вчера Окръжният съд в Ловеч наложи на Иво Маринов постоянна мярка "задържане под стража". Преди внасянето й в съда, полицаят категорично отказал да направи каквито и да е признания за екзекуцията на красивата застрахователка, съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков. Обвинението за предумишлено убийство на Маринов бе повдигнато още в събота. А през целия понеделник се провеждаха разпити на свидетелите на кървавото престъпление. Независимо от психотестовете, които Маринов държал, ще му бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, уточни Вълков. Според него Иво е напълно вменяем и ще понесе отговорност за действията си.

Иво Маринов имал

 

сериозен проблем с жените и секса

 

пък смятат психолози от екипа на МВР, който вече е разпитал арестувания полицай. Убиецът признал, че не му върви с дамите, не пиел и не пуши. Оправдал поведението с дълбока травма от юношеска възраст, когато баща му се разболял от рак и починал на 41 г. Иво израснал под властната ръка на майка си Поля. Това обстоятелство било известно в службата му. Присъствието на майка му при ареста пък предотвратило опитите за съпротива - Иво бе задържан с патрон в цевта на пистолета и със зареден пълен пълнител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай