Дебнат двама кокаинови крале

Таки може да остане в Дубай, юридическа плетеница бави връщането му

Дебнат двама кокаинови крале | StandartNews.com

София. МВР е по петите на двама родни кокаинови босове. "В момента работим още по документирането на тяхната престъпна дейност. Тук става дума за кокаинови крале, така можем да ги наречем. Говоря за много по-голяма фигура от Таки", заяви МВР шефът Цветан Цветанов по-рано днес, както съобщи агенция Стандарт Нюз.

Той беше категоричен, че полицията чисти ежедневно престъпния свят. Утре например ще станат ясни резултатите от спецакция на униформените срещу банда за кражба на коли.

Никой от МВР не пожела да коментира за кои кокаинови босове говори Цветанов. Според някои от предположенията обаче те са от години в чужбина, откъдето дирижират бизнеса с белия прах у нас. Досега Христофорос Аманатидис - Таки се смяташе за най-солидния ъндърграунд бос, който дърпал конците на мрежите за дрога в България. В края на април Интерпол го пусна за издирване по искане на МВР с червена бюлетина. Седмица по-късно стана ясно, че Таки е бил закопчан от международното бюро в Дубай, където според осведомени се подвизавал в апартамент в най-високата и луксозна сграда - Бурж ал Араб.

По думите на МВР шефа белезниците щракнали върху ръцете на нашенеца на "личен адрес" на Таки. Не стана ясно дали въпросният имот е собственост на Христофорос, или е бил нает от бизнесмена. Таки трябва да бъде върнат у нас, за да бъде съден за организиране и ръководене на престъпна група за дрога. Това вече е процедура, с която е натоварена Върховна касационна прокуратура, заяви Цветанов. Той поясни, че международният отдел на обвинителите трябва да направи необходимата кореспонденция с властите от Дубай.

Страната ни обаче няма споразумение с ОАЕ за екстрадиране на бандити. От думите на Цветанов стана ясно, че проблем има и с прибирането на престъпници у нас от държави, които са в Шенген, но не са в Евросъюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай