Бракониер опита да сгази полицай, заплаши го и с палеж

Бракониер опита да сгази полицай, заплаши го и с палеж | StandartNews.com

Шумен. 28-годишен мъж от шуменското село Ловец се опита да сгази полицай край язовир “Тича”. Гюнай Азизов се опитал да мине с колата си през служителя на реда, който случайно видял бракониерска лодка във водата.

Към 22,30 ч. в събота полицаят от криминална полиция във Велики Преслав случайно видял, че в залива на язовир “Тича” край село Ловец влиза лодка с двама души в нея. Мъжът не бил на работа, а почивал във вилата си край водоема. Той изчакал да види в каква посока ще се насочи лодката, за да подаде сигнал на инспекторите от ИАРА. От лодката обаче го забелязали и с пълна газ се отправили към отсрещния бряг.

Минути след това обаче на брега с бясна скорост пристигнал автомобил, от който изскочил млад мъж и започнал да се държи арогантно. Полицаят се легитимирал със служебната си карта, но това не стреснало Гюнай Азизов. “Много добре те познавам кой си, какво ни пречиш на работата? Искаш да ти запаля вилата ли?”, се изрепчил младият мъж, който е син на сочения за един от най-големите бракониери на яз. “Тича” – Ремзи Азизов, по прякор Даракчията. След тези думи Азизов-младши се метнал на колата, направил обратен завой и се насочил към полицая в опит да го премаже, но той успял да отскочи встрани и да избегне удара.

Гюнай бил задържан още на следващата сутрин и го пратили в ареста. По непотвърдена информация един от двамата мъже в лодката бил именно баща му, който в събота вечерта влязъл да пуска мрежи във водоема. Синът пък бил известен в района като бабаит, който тормозел любителите риболовци, като ги гонел от брега, за да не пречат на бракониерските набези на баща му и приятелите му.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай