Барабанистът на "Тролите" поискал прошка с SMS

"Обичам те!", написал Юлиан на жена си и полетял от балкона бос

Барабанистът на "Тролите" поискал прошка с SMS     | StandartNews.com

Перник.  Мистериозна смърт почерни грандиозния рок фест в Перник. Само дни след последния концерт на "Китариада"-та барабанистът на "Тролите" се самоуби, скачайки от 8-ия етаж. 36-годишният Юлиян Механджийски е открит от жена си на плочника пред блока, в който живеят на ул. "Вардар", в събота вечер към 22,30 ч. Великият рок, спасил не една и две изгубени души, не успя да задържи към живота перничанина.

"Обичам те! Прости ми!", написал в SMS рокаджията Юлиян Механджийски до съпругата си Симона. Няколко думи, без обяснения за съдбовното решение. Преди да се самоубие, изпил едно уиски за кураж и пушил цигара в хола. Пред себе си сложил снимките на двете си деца и дълго се взирал в тях, вероятно им е искал прошка. После излязъл на терасата и се метнал от балкона бос, както си е бил у дома. Размазанато му тяло било открито от ужасената жена до входа на култовото за Перник заведение "Вардар" към 22.30 ч.

"Нямаме обяснение за случилото се. Точно от Юли никой не го е очаквал", вайкаха се вчера местните рокаджии. Почти всички местни банди отидоха да изпратят своя приятел и колега. Музикантите са втрещени от трагедията. Описват Юлиян като кротък и фин човек. "В нашите среди често изригват страсти, поскарваме се

 

спорим и после се укротяваме

 

Той обаче никога не е повишавал тон и не си е изпускал нервите. В повечето случаи е туширал сам напрежението между нас", разказват в рок средите. Всички са категорични, че не се е занимавал с дрога, дори не посягал често към твърд алкохол. Затова пък обичал всеки ден да си пие биричката с приятели в кварталното кафене. Никога не се е забърквал и със секти.

Според негови близки обаче барабанистът е бил доста затворен по характер, всичко гълтал вътре в себе си. Имали търкания с жена му, но съвсем не били драматични. Въпреки че мотивите са пълна загадка, Юли добре е обмислил отказа си от живот. Наскоро отклонил поканата на съпругата си да укротят напрежението между тях и да започнат да кроят планове. "Вече съм тръгнал по друг път", казал й Механджийски. Преди дни пък започнал да прозвънява приятелите си музиканти и да ги кани да се видят. Тогава никой не заподозрял, че срещите са прощални.

Трагедията настъпила седмица след 3-дневните надсвирвания на рок банди от цялата страна на първата по рода си в Перник "Китариада". "Тролите" също излязоха на сцена и Юли бил в еуфория от представянето им, въпреки че в онлайн гласуването събрали най-малко гласове в своя полза от публиката.

 

Никой не усетил да е в депресия

 

Групата е една от малкото в града, които имат авторски репертоар. Четиримата приятели се събират в състав като на шега през 1995 г. Оттогава имат над 30 свои парчета в стил психеделик блус-рок.

Юлиян е с тапия за висше. Завършил Лесотехническия университет и бачка по специалността си в Горското в Земен. Взимал е прилична заплата. Съпругата му Симона пък е учителка в една от забавачките в града. Двамата имат малки деца. Синът им е първокласник от тази есен, а дъщеричката е на 6 г. Единствените по-сериозни проблеми Юли е имал с родителите си. Баща му починал това лято, а майка му изкарала сърдечна операция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай