Атентаторите от Сарафово са роднини

ДНК тест доказва, че атаката е семейно дело

Атентаторите от Сарафово са роднини | StandartNews.com

Отава. Двама от атентаторите на летище Сарафово са роднини. Заподозреният канадец за организирането на взривяването на автобус с израелски туристи в България е роднина на неидентифицирания загинал терорист, съобщава вестник “Нешънъл пост”, цитиран от Фокус. ДНК тест е потвърдил, че терористичната атака миналото лято е семейно дело.

Точната роднинска връзка между мъртвият терорист и неговият канадски съучастник обаче остава неизвестна. Канадецът е имал поне един брат, който също е гражданин на Канада, но няма индикации той да е замесен.

"Семейните връзки са често срещани в редиците на подкрепяната от Иран ливанска терористична организация", коментира Мат Левит, водещ американски експерт по „Хизбула” във вашингтонския Институт за близкоизточна политика.

Канадецът, посочен от българските власти като заподозрян съучастник в атентата, не е публично назован. Той е емигрирал от Ливан и е живял във Ванкувър до 12-годишна възраст, след което се е върнал в Ливан. Има ливанско и канадско гражданство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай