26 ареста за 3 дни при спецакция в Несебър и Слънчев бряг

Разкрити са 14 престъпления

26 ареста за 3 дни при спецакция в Несебър и Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. След проведена спецакция през последните три дни в Слънчев бряг и Несебър са задържани 26 души, съобщиха от МВР. Сред тях освен извършители на кражби на лични имущество, немалък е броят и на лицата, в които са открити наркотични вещества.

Разкрити са 14 престъпления. В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства, допълват от полицията в Бургас.

Неутрализирана е дейността на трима младежи от бургаския квартал „Горно Езерово", които по идентичен начин извършили четири грабежа на дамски чанти, собственост на български и чуждестранни туристки, отседнали в Слънчев бряг и Несебър. Тийнейджърите – на 14 и 15 години, причаквали туристките в по-безлюдни места и издърпвали чантите от раменете им, след което се скривали в запустели тревисти местности.

При проверки са били арестувани 12 души, на възраст от 18 до 31 години – за притежание на различни наркотични вещества като канабис, амфетамини и кокаин.

От полицията предупреждават, че предстои провеждането на специализирани операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай