13:25 ч.

03.06.15

2 мин.

3410

0

0

29 безработни от Кърджали с нов шанс на пазара на труда

от Ирина Ангелова |

29 безработни от Кърджали с нов шанс на пазара на труда

29 души от Кърджали получиха официално удостоверения за професионална квалификация след приключило успешно обучение. По проект „Шанс за работа -2015" млади хора придобиха професионална квалификация по една от професиите „Социален асистент" и „Помощник възпитател". Осигурен е тримесечен стаж за всички, преминали курса - 12 души като помощник възпитатели в ЦДГ „Чайка" и „Дъга" в Кърджали, други 11 ще работят в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и 6 в Държавна психиатрична болница.


„Удостоверенията се издават от Центъра за професионална квалификация към КНСБ.Документът не е сертификат, но на национално равнище КНСБ има подписани международни договори напр. с Италия, Испания и може да се ползва в целия ЕС", съобщи регионалният лидер на синдиката в Кърджали Иванка Караколева, която благодари за доброто взаимодействие с партньорите -Дирекция „Бюро по труда" и община Кърджали.


„ Подкрепихме проекта, защото има важно социално значение. Много са малко неправителствените организации, които разработват проекти, насочени към професионално обучение и осигуряване на заетост на безработни", каза кметът на Кърджали Хасан Азис. В тази връзка той подчерта, че почти ежедневно има срещи с обезверени хора, които се обръщат за помощ и към общината за намиране на работа.„Проблемът с безработицата се разширява. Затова ЕС насочва всички проекти, които се реализират в публичния сектор да осигуряват заетост. В тази връзка направеното е сериозен шанс за младите хора", допълни още кметът на Кърджали преди да връчи удостоверенията.


„Надявям се по – рядко да се срещаме в Бюрата по труда. Получената професионална квалификация ви прави активни участници и ви дава добър старт и възможност за работа", с тези думи към преминалите обучението се обърна и Валентин Грудев, директор на Бюрото по труда в Кърджали.


Много съм доволна от обучението и придобита специалност, прави ме по- конкурентно способна в търсенето на работа и най- вече върна ми надеждата", сподели млада жена, която от десет години е без работа."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент