Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите

Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите | StandartNews.com

Лидерът на ПЕС изрази подкрепа за кандидатурата на еврокомисаря на Румъния Корина Крету

Букурещ. По време на посещението си в Букурещ лидерът на ПЕС Сергей Станишев проведе двустранна среща с водещия кандидат в президентската надпревара и настоящ премиер на Румъния Виктор Понта. Те обсъдиха двустранните отношения между двете държави.

„Поставих още веднъж няколко важни въпроса, включително въвеждането в експлоатация на интерконекторната газова връзка", заяви Станишев.

„В присъствието на румънския кандидат за еврокомисар Корина Крету обсъдихме и общия интерес на България и Румъния за повече инвестиции, които да водят до икономически растеж и нови работни места. Трябва да бъде използван целият потенциал на Дунавската стратегия за развитието на общините от двете страни на реката. ПЕС подкрепя нейната достойна кандидатура", добави Станишев.

Крету поема ресорът за регионална политика в Комисията „Юнкер" с предвидени 350 млрд. евро за политиката на сближаване в ЕС.

В Букурещ Сергей Станишев проведе и двустранна среща с премиера на Молдова Лурие Леанса, който е от български произход. Лидерът на ПЕС прие поканата да посети страната през ноември. „Ангажирах се да запозная българските инстизбори

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай