ДПС на избори с числото на Доган (ОБЗОР)

ДПС на избори с числото на Доган (ОБЗОР) | StandartNews.com

С рождената дата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган ще отиде Движението на евроизбори. Това стана ясно днес, след като ЦИК официално изтегли номерата на бюлетините, с които партиите, коалициите и независимите кандидати ще участват в евровота. След церемонията активисти на ДПС буквално взривиха Фейсбук с тълкуването, че №29 ще е числото на успеха за партията.

"Тръгваме към Брюксел с рождената дата на д-р Доган, това е числото на изпълнението, ще успеем", написа на стената в социалната мрежа на младежкия лидер Илхан Кючук едно от остриетата на ДПС във Фейсбук - пламенната Елван Атилла. Кючук е четвърти в листата на ДПС и младежите се заричат, че ще работят ДПС да получи 460 000 гласа - толкова според лидера на ДПС Лютви Местан са необходимите бюлетини за 4 мандата в Европарламента. "Коалиция за България изтегли номер 15 в бюлетината за предстоящите избори, но номерът за нас не е толкова важен, колкото самата победа.

А ние вървим към нея, защото в БСП второ място не се честити", заяви Петър Курумбашев. "От големите партии ние получихме най-хубавия номер", каза още бившият кукувец, който е в евролистата на червените. Запознати припомниха, че 15 бе номерът на ГЕРБ по време на предсрочния парламентарен вот миналата година. Комсомолци пък веднага захапаха във Фейсбук основния опонент на БСП: "ГЕРБ са номер 18. 1 числото на началото, 8 числото на безкрайността, а 18 - началото на безкрайното лутане на ГЕРБ в опозиция", написаха те. От БСП не останаха длъжни и на АБВ. За някои тези избори може да се окажат фатални, каза многозначително Курумбашев, имайки предвид номер 13 в бюлетината, който се падна на АБВ.

От "България без цензура" заявиха, че 28 е числото на щастието и хармонията според Учителя Петър Дънов. "Ще сме точно пред ДПС", каза Любен Дилов-син. Реформаторският блок също разчете късмет в числото си. Лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че на благотворителен бал ще разиграят футболна тениска, носена лично от Диего Марадона с номер 10, точно каквато бюлетина им се падна.

Червените ще водят парада

Знаменателни от предизборното тото места се паднаха на партиите за вота на 25 май. Така нумеролози коментираха хвърления вчера жребий за интегралната бюлетинa. "Едно показва, че социалистите искат да бъдат първи, а петицата им дава популярност. Сборът от цифрите (1+5) е шест - стремеж към налагане. То отразява желанието на БСП да водят парада", коментира нумерологът Снежана Стефанова-Анаженсида.

На другия социологически фаворит - ГЕРБ, се падна 18. Неговата поличба се свързва с авторитет и стремеж към лидерство. "Осмицата казва, че искат да се наложат още по-трайно в политическия живот, взимайки максимален брой евродепутатски места. Но нямат право на грешки", предупреди Стефанова. На ДПС им приляга напълно номер 29, защото числото дава контрол на масите. Късметлия от жребия се оказа партията на Бареков "България без цензура" с числото 28. Символизира лесна победа, бързо налагане, трайна популярност. "Това е най-хубавият номер, защото носи реверанси от Съдбата", разтълкува смисъла на жребия нумероложката.
Десетката на Реформаторския блок давала едновременно авторитетност и сплoтяване на редиците чрез изглаждане на различията.

Под номера на отрицанието и разделението ще се състезават атакистите (20). А от НФСБ са се уредили с т. нар. малко господарско число - 11, казва експертката.

№ 1 ПП "Българската левица"
№ 2 ПП "Глас народен"
№ 3 ПП "Партия на зелените"
№ 4 ПП "Зелена партия"
№ 5 Независим кандидат Николай Бобринов Йовев
№ 6 ПП "Християндемократическа партия на България"
№ 7 Независим кандидат Янаки Ганчев.
№ 8 ПП "Българска национално-патриотична партия"
№ 9 ПП "Синьо единство"
№ 10 Коалиция от партии "Реформаторски блок"
№ 11 ПП "Национален фронт за спасение на България"
№ 12 ПП "БАСТА".
№ 13 Коалиция от партии "АБВ - Алтернатива за българско възраждане"
№ 14 ИК - Александър Райков Алексиев.
№ 15 Коалиция от партии "Коалиция за България"
№ 16 ИК - Виктор Тенчев Папазов
№ 17 Коалиция от партии "КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП"
№ 18 ПП "ГЕРБ"
№ 19 Независим кандидат Евгения Златева Банева
№ 20 ПП "Атака"
№ 21 ПП "Съюз на комунистите в България"
№ 25 ПП "Българска комунистическа партия"
№ 26 ИК Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти
№ 27 ПП "Зелените"
№ 28 България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение "Гергьовден"
№ 29 ПП "Движение за права и свободи"
№ 30 Коалиция "Националистически партии на България"

* От ЦИК обясниха, че липсват номерата 22, 23 и 24, тъй като някои от независимите кандидати са се отказали

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай